Angličania sa búria: Hrozí, že zničia hrob, kde je podľa legendy pochovaný Robin Hood!

NETKY.SK • 28 Február 2018, 10:55 • 2 min
Angličania sa búria: Hrozí, že zničia hrob, kde je podľa legendy pochovaný Robin Hood!

Obyvatelia okresu Kirklees, kde sa nachádza údajný hrob anglického národného hrdinu, sa postavili na odpor voči zničeniu tejto pamiatky.

slovakia

left justify in out

Meno Robin Hood je všeobecne známe. Bol to anglický zbojník so šľachetným srdcom, ktorý ochraňoval chudobných a hájil ich práva. Môžeme povedať, že išlo o historickú postavu podobnú nášmu Jánošíkovi. Anglický ľud na Robina Hooda doteraz nedá dopustiť.

 

Žil na prelome 12. a 13. storočia a kolujú o ňom mnohé legendy. Jedna z nich hovorí, že tesne pred smrťou vystrelil zo svojho luku a povedal, aby ho pochovali presne tam, kde sa šíp zapichne. Tak sa vraj aj stalo a na tomto mieste vznikla hrobka, ktorá sa stala doslova pútnickým miestom. Dodnes láka turistov z celého sveta.

 

Obyvatelia tohto regiónu však v súčasnosti riešia nepríjemný problém. Úrady sa rozhodli, že na tomto mieste postavia niekoľko výrobných hál. Ľudia sú pohoršení, pretože ide nielen o miesto dôležité z hľadiska tradícii a cestovného ruchu, ale je to zároveň prírodná oblasť, ktorá je storočia úplne nedotknutá.

 

Odborníci síce o pravdivosti legendy polemizujú, podľa nich nie je isté, že Robin Hood je pochovaný práve tu, no miestni na čele s Robertom Bamforthom zo spolku na ochranu anglického vidieku o tom nikdy ani len nezapochybovali. Ako však podotkli, úrady na ich argumenty vôbec nereflektovali.

 

Pokiaľ by sa napriek všetkému podarilo kontroverzný projekt výstavby schváliť, namiesto historickej pamiatky, magického lesa a panenskej prírody tu budú stáť priemyselné budovy.

img

Údajná hrobka Robina Hooda

Zdroj: Wikipédia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona