Angličania remizovali so Španielmi, bič plieskal na konci

NETKY.SK • 16 November 2016, 10:02 • 2 min
Angličania remizovali so Španielmi, bič plieskal na konci

LONDÝN - Futbalisti Anglicka boli v utorňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí na londýnskom štadióne Wembley blízko cenného triumfu nad hráčmi Španielska, obe mužstvá sa nakoniec rozišli zmierlivo 2:2. "Albión" získal v priebehu zápasu dvojgólový náskok: v 9. min premenil pokutový kop Adam Lallana a tesne po zmene strán v 48. min pridal druhý zásah kanonier Jamie Vardy.

slovakia

left justify in out

Súper Slovenska v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska ešte minútu pred koncom viedol 2:0, no tento stav neudržal. Španieli v 89. min znížili zásluhou Iaga Aspasa a v šiestej minúte pridaného času vyrovnal Isco. "Hrali sme proti jednému z najlepších tímov na svete. Nezvíťazili sme, ale myslím si, že sme podali fantastický výkon, vyvinuli ohromné úsilie. Potešil ma náš pressing, v niektorých herných úsekoch sme pomerne dobre pracovali s loptou. Bol to pre nás fenomenálny test, od hráčov som viac nemohol žiadať," skonštatoval podľa portálu soccerway.com dočasný anglický kormidelník Gareth Southgate. Anglická Futbalová asociácia by mala v najbližšom čase rozhodnúť, či 46-ročnému rodákovi z Watfordu zverí túto funkciu natrvalo. "Milujem túto prácu, ale nejde o moje rozhodnutie. Som hrdý na to, čo sme s týmto tímom dokázali. Prevzal som mužstvo do konca roka a myslím si, že som dokázal, že môžem zvládnuť veľké príležitosti," doplnil Southgate. Angličania v utorok inkasovali prvýkrát od osemfinálového duelu ME 2016 s Islanďanmi (1:2), medzitým odohrali štyri stretnutia s čistým kontom.

 

Španielsky tréner Julen Lopetegui bol po dueli vo Wembley nadšený z výkonu debutantov Iaga Aspasa a Andera Herreru. "Títo dvaja chlapci predviedli pozitívne veci - kreativitu, ambície a nezlomnú vôľu. Myslím si, že to pre nich bola dobrá premiéra v španielskom drese," vyhlásil 50-ročný Bask a smerom k priebehu duelu dodal: "Prvý polčas sa mi nepáčil. Proti rýchlym anglickým útočníkom sme to mali ťažké. Po zmene strán sme však ukázali náš charakter a dva góly na konci boli skvelé. Svedčia o tom, že sa nikdy nesmiete vzdávať."

 

Útočník Iago Aspas bol nadšený zo svojho prvého štartu v španielskom drese, ktorý navyše okorenil dôležitým gólom. "Nebol to ľahký zápas, o čom sme sa presvedčili hneď na začiatku. Prehrávali sme 0:2, ale napriek tomu sme boli schopní zdvihnúť hlavy. Mám radosť, že som strelil svoj prvý gól za Španielsko, navyše vo Wembley. Musím povedať, že so spoluhráčmi, akých som mal vedľa seba, išlo všetko jednoduchšie," vyhlásil podľa portálu denníka AS hráč Celty Vigo. Mimochodom, Iago Aspas sa stal druhým hráčom tohto galícijského mužstva, ktorý skóroval pri svojom reprezentačnom debute. Pred ním to dokázal iba legendárny zakončovateľ Pahiňo v roku 1948.

LONDÝN
Anglicko - Španielsko 2:2 (1:0)
Góly: 9. Lallana (z pok. kopu), 48. Vardy - 89. Aspas, 90.+ Isco
Zostava Anglicka: Hart (46. Heaton) - Clyne, G. Cahill (46. Jagielka), Stones, Rose (79. Cresswell) - Henderson, Dier - Sterling (65. Townsend), Lallana (27. Walcott), Lingard - Vardy (67. Rashford)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona