Angličania nestačili na francúzsku dravosť a rýchlosť

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 10:58 • 2 min
Angličania nestačili na francúzsku dravosť a rýchlosť

PARÍŽ - Šláger futbalového utorka sa skončil víťazstvom Francúzov nad Angličanmi 3:2. Triumf domácich v prípravnom súboji hranom na vypredanom Stade de France v parížskej štvrti St. Denis rozhodol gólom v 78. min Ousmane Dembélé po prihrávke Kyliana Mbappého. Bol to triumf mladíckej dravosti, keďže strelec Dembélé má dvadsať a asistent Mbappé iba 18 rokov.

slovakia

left justify in out

Francúzi hrali od 47. min oslabení o stopéra Raphaela Varana, ktorý videl prísnu červenú kartu za podkopnutie súpera vo vnútri šestnástky. Navyše, domáci boli potrestaní aj pokutovým kopom, ktorý premenil Harry Kane. Bol to už druhý gól útočníka Tottenhamu v zápase. Už v 9. min Kane otvoril strelecký účet zápasu po ukážkovej kombinačnej akcii, keď skóroval do prázdnej bránky. Skóre na francúzsku stranu po prvý raz preklopili Samuel Umtiti a v závere prvého polčasu Djibril Sidibe. V druhom polčase potom rozhodol už spomenutý útočník Dortmundu Dembélé.

"Les Bleus" odčinili piatkovú kvalifikačnú prehru vo Švédsku (1:2), ktorú v poslednej minúte zavinil chybou v rozohrávke brankár Hugo Lloris. "Vždy je dobré ukončiť sezónu víťazstvom, zvlášť po prehre, a to dokonca aj vtedy, keď sme opäť hrali podľa katastrofického scenára," vyhlásil pre Telefoot tréner Francúzska Didier Deschamps narážajúc na fakt, že jeho mužstvo bolo prakticky celý druhý polčas v početnej nevýhode. "Skončili sme s desiatimi mužmi, takže víťazsvom nad výborným anglickým mužstvom získali hráči ohromný kredit," dodal 48-ročný rodák z Bayonne.

Angličania inkasovali tri góly prvýkrát od novembra 2012, keď nestačili na Švédov (2:4). "Myslím si, že sme v priebehu 90 minút predviedli mnohé dobré veci. S loptou na kopačkách sme Francúzov dostávali do úzkych, utvárali si šance a dvakrát skórovali. Sú však aj niektoré herné prvky, ktoré musíme zvládať lepšie, napríklad hru bez lopty či lepšie narábanie s ňou za stavu 2:2. Myslím si, že náš systém 3-4-3 fungoval veľmi dobre, no miestami sme mali problémy s rýchlosťou, silou a atletickou pripravenosťou francúzskych hráčov," skonštatoval po stretnutí anglický lodivod Gareth Southgate.

Parížsky duel dvoch velikánov európskeho futbalu sa niesol aj v duchu pamiatky na obete nedávnych teroristických útokov v Londýne a Manchestri. Pred zápasom vyšli hráči z kabín za zvukov skladby "Don´t Look Back In Anger", čiže "Neobzerajte sa späť v hneve" od anglickej kapely Oasis. Známu popovú hymnu hrala skupina hudobníkov a zbor francúzskej republikánskej gardy so spevákom v uniforme. Na tribúnach, ktoré sa pridali k spevu piesne a neskôr aj oboch hymien, boli prítomní britská premiérka Theresa Mayová a francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Prípravný zápas - výsledok:

Francúzsko - Anglicko 3:2 (2:1)
Góly: 22. Umtiti, 43. Sidibe, 80. Dembélé - 9. a 48. H. Kane (druhý z pok. kopu), ČK: 47. Varane (Fr.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies