Angličania nastúpia proti Malte a SR s tromi nováčikmi a bez Rooneyho

NETKY.SK • 24 August 2017, 17:45 • 2 min
Angličania nastúpia proti Malte a SR s tromi nováčikmi a bez Rooneyho

LONDÝN - Traja nováčikovia sa dostali do nominácie trénera anglickej futbalovej reprezentácie Garetha Southgatea na blížiace sa duely kvalifikácie MS 2018 s Maltou (piatok 1. septembra o 20.45, Ta'Qali) a Slovenskom (pondelok 4. septembra o 20.45, Wembley). Šancu pripísať si prvý štart v drese Albiónu budú mať obranca Harry Maguire (Leicester City), a stredopoliar Nathaniel Chalobah z Watfordu. Brankár Jordan Pickford (FC Everton) už v užšom kádri figuroval, pravda, za A-tím ešte neodchytal ani minútu.

slovakia

left justify in out

Southgate na septembrové súboje povolal až 28 hráčov. Pre zranenie chýba v nominácii Adam Lallana, autor jediného gólu do siete Slovenska v prvom súboji tohto kvalifikačného cyklu, v ktorom Angličania zvíťazili v Trnave 1:0.

 

Vo Wembley sa už nepredstaví ani útočník Wayne Rooney, ktorý sa rozhodol ukončiť bohatú reprezentačnú kariéru. Rekordér v počte štartov za "Albión" medzi hráčmi v poli odohral v najcennejšom drese 119 zápasov, v ktorých strelil rekordných 53 gólov.

 

"Volal som Wayneovi a povedal mi, že nad rozhodnutím ukončiť reprezentačnú kariéru dlho rozmýšľal. Chcel som ho mať v kádri, hrá v excelentnej forme. Je to rekordér v počte štartov medzi hráčmi v poli a historicky najlepší strelec anglického tímu. Neviem, čo viac sa dá spraviť pre to, aby ste sa stali legendou. Dlhé roky vzorovo reprezentoval svoju krajinu a ja mu v tejto chvíli môžem iba zagratulovať ku skvelej kariére," uviedol Southgate.

 

Nováčika Maguirea sledoval lodivod Albiónu ešte ako hráča Hullu City. "Je to typ obrancu, ktorý má rád loptu. Veľmi rýchlo sa adaptoval v novom prostredí, v Leicesteri City pokračuje v kvalitných výkonoch a chcem sa pozrieť, ako zapadne do národného tímu. Chalobah s Pickfordom patrili k oporám reprezentácie do 21 rokov na majstrovstvách Európy v Poľsku. Obaja si zaslúžia šancu ukázať sa aj na najvyššej úrovni," poznamenal Southgate.

 

Anglicko je na čele tabuľky F-skupiny so 14 bodmi, Slováci sú v dvojbodovom závese druhí. Malte s nulou na konte patrí posledná priečka v tabuľke.

 

Nominácia anglickej futbalovej reprezentácie na zápasy kvalifikácie MS 2018 s Maltou (1. septembra o 20.45, Ta'Qali) a Slovenskom (4. septembra o 20.45, Wembley):

 

brankári: Jack Butland (Stoke City), Joe Hart (West Ham United), Tom Heaton (Burnley), Jordan Pickford (FC Everton)

 

obrancovia: Ryan Bertrand (FC Southampton), Gary Cahill (Chelsea Londýn), Aaron Cresswell (West Ham United), Phil Jones (Manchester United), Michael Keane (FC Everton), Harry Maguire (Leicester City), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Kyle Walker (Manchester City)

 

stredopoliari: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Nathaniel Chalobah (Watford), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (FC Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Jake Livermore (West Bromwich Albion), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal Londýn), Raheem Sterling (Manchester City)

 

útočníci: Jermain Defoe (AFC Bournemouth), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Daniel Sturridge (FC Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City), Danny Welbeck (Arsenal Londýn)

 

najbližší program F-skupiny:

 

piatok 1. septembra (20.45 SELČ)

Ta'Qali

Malta - Anglicko

Vilnius

Litva - Škótsko

Trnava

SLOVENSKO - Slovinsko

 

pondelok 4. septembra (20.45 SELČ)

Ľubľana

Slovinsko - Litva

Glasgow

Škótsko - Malta

Wembley

Anglicko - SLOVENSKO

 

tabuľka F-skupiny:

1. Anglicko 6 4 2 0 10:2 14

2. SLOVENSKO 6 4 0 2 12:4 12

3. Slovinsko 6 3 2 1 6:3 11

4. Škótsko 6 2 2 2 9:10 8

5. Litva 6 1 2 3 6:11 5

6. Malta 6 0 0 6 2:15 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona