Angelina Jolie pôjde po masektómii opäť pod skalpel!

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 15:12 • 2 min
Angelina Jolie pôjde po masektómii opäť pod skalpel!

USA - Tridsaťosemročná herečka sa totiž snaží znížiť vysoké riziko rakoviny, ktoré zdedila.

slovakia

left justify in out

Americkú herečku Angelinu Jolie, ktorá vlani preventívne podstúpila obojstrannú mastektómiu, čaká aj ďalšia operácia. Tridsaťosemročná rodáčka z Los Angeles prehovorila o podpore fanúšikov a aktuálnom zdravotnom stave v rozhovore pre magazín Entertainment Weekly. "Mám sa skvele a som veľmi šťastná, že som urobila to rozhodnutie. Mala som šťastie na skvelých lekárov a veľmi veľké šťastie s dobrým zotavovaním a projektom, akým bol film Unbroken (podieľala sa na ňom ako režisérka, pozn. SITA), vďaka ktorému som sa mala na čo sústrediť," povedala. "Stále ma však čaká operácia, ktorú som zatiaľ nepodstúpila. Všetci títo nádherní ľudia, s ktorými som sa rozprávala, mi dávajú rady, ako prejsť tou ďalšou fázou," dodala. Herečka podstúpila spomínanú operáciu, pretože je nositeľkou génu BRCA1, pre ktorý jej hrozilo až 87-percentné riziko vzniku rakoviny prsníka a 50-percentné riziko rakoviny vaječníkov.

 

Jolie tiež prezradila, že ju proces, ktorým si prešla, zblížil aj s cudzími ľuďmi. "Kamkoľvek idem, obvykle sa bavím so ženami o zdravotných ťažkostiach, ženských problémoch, rakovine prsníka či rakovine vaječníkov. Hovorila som aj s mužmi o zdraví ich dcér a manželiek. Zbližuje ma to s cudzími ľuďmi, ktorí sa musia vyrovnať s rovnakými problémami, prišli o rodičov alebo zvažujú operácie či sa zaujímajú o svoje deti. Veľmi ma dojala podpora a vľúdnosť od toľkých ľudí," uzavrela. 

 

Angelina Jolie začala s herectvom už ako dieťa. Dcéra herca Jona Voighta prvýkrát zaujala vo videoklipe k singlu Anybody Seen My Baby? od legendárnych The Rolling Stones z roku 1997 a v tom istom roku aj v televíznej dráme George Wallace, po ktorej nasledovali ďalšie úspešné filmy ako Podoby lásky (1998), Gia (1998), Zberateľ kostí (1999) a Bláznivá runway (1999). V roku 2000 získala Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe za stvárnenie pacientky na psychiatrii v životopisnej dráme Narušenie (1999). Známa je aj z filmov 60 sekúnd (2000), Lara Croft - Tomb Raider (2001), Siedmy hriech (2001), Lara Croft Tomb Raider: Kolíska života (2003), Hranica zlomu (2003), Svet zajtrajška (2004), Zlodej životov (2004), Alexander Veľký (2004), Pán a pani Smithovci (2005), Beowulf (2007), Wanted (2008), Turista (2010), Salt (2010) alebo mysterióznej drámy Výmena (2008), ktorá jej vyniesla nomináciu na Oscara za hlavnú rolu. Ako režisérka debutovala vojnovou drámou V krajine krvi a medu (2011). Je zasnúbená s hercom Bradom Pittom, s ktorým vychováva šesť detí. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies