Angelina Jolieová sa stretne v Bosne s obeťami sexuálnych vojnových zločinov

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 08:26 • 2 min
Angelina Jolieová sa stretne v Bosne s obeťami sexuálnych vojnových zločinov

SARAJEVO - Americká herečka a režisérka Angelina Jolieová vo štvrtok pricestovala do Sarajeva, hlavného mesta Bosny a Hercegoviny, na konferenciu o predchádzaní sexuálnemu násiliu počas konfliktov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na internetové vydanie denníka Dnevni Avaz.

slovakia

left justify in out

Filmová hviezda sa v piatok zúčastní konferencie, ale má naplánované aj stretnutia s najvyššími bosnianskymi predstaviteľmi a návštevu Srebrenice, kde srbské ozbrojené sily v roku 1995 vyvraždili približne 8000 moslimských mužov a chlapcov.
      

Jolieová absolvuje tiež sériu stretnutí s obeťami sexuálneho násilia z obdobia bosnianskej vojny v rokoch 1992-1995, v ktorej stáli Srbi proti Moslimom (Bosniakom) a Chorvátom. V konflikte, počas ktorého obe strany spáchali zverstvá na civilistoch, bolo zabitých takmer 100.000 ľudí.
      

Herečka v roku 2011 režisérsky debutovala filmom "V krajine krvi a medu", ktorý pojednáva o láske medzi moslimským dievčaťom a srbským vojakom počas bosnianskej vojny. Filmárka sa neskôr zúčastnila aj na jeho sarajevskej premiére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies