Angelina Jolieová chce v mene OSN navštíviť sýrskych utečencov v Turecku

NETKY.SK • 15 Jún 2011, 12:57 • 2 min
Angelina Jolieová chce v mene OSN navštíviť sýrskych utečencov v Turecku

Angelina Jolieová chce v mene OSN navštíviť sýrskych utečencov v Turecku

slovakia

left justify in out

img

Americká herečka Angelina Jolieová chce v mene OSN navštíviť sýrskych utečencov v južnom Turecku, ktorí ušli pred násilnosťami vo svojej krajine a utáborili sa na tureckej strane hraníc.
      Informoval o tom dnes hovorca tureckého ministerstva zahraničných vecí Selcuk Ubal. Povedal, že dostali žiadosť o návštevu Jolieovej, ktorá je veľvyslankyňou dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), a zvažujú ju.
      V apríli Jolieová navštívila Tunisko počas utečeneckej krízy, kedy z vojnou sužovanej Líbye ušli tisíce ľudí.
      Podľa vyjadrenia Ankary Turecko prichýlilo vyše 8500 Sýrčanov, ktorí ušli pred tvrdým zákrokom voči protivládnemu povstaniu.
      Sýrsky minister informácií Adnan Mahmúd dnes v mene vlády vyzval sýrskych utečencov v Turecku na návrat do vlasti. Informoval ich, že  došlo k obnoveniu dodávky vody a elektriny ako aj komunikačných spojení v severosýrskom meste Džisr aš-Šughúr a oblasť je podľa jeho vyjadrenia bezpečná.
      Minister dodal, že vláda sa na svojom zasadnutí v utorok večer rozhodla poveriť spoločnosť Sýrskeho červeného polmesiaca, aby v spolupráci s tureckými orgánmi zabezpečila návrat utečencov.
Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies