Angelina Jolie sa v irackom Kurdistane stretla s utečencami

NETKY.SK • 27 Január 2015, 08:02 • 2 min
Angelina Jolie sa v irackom Kurdistane stretla s utečencami

MOSKVA - Americká herečka a režisérka Angelina Jolie pricestovala na dvojdňovú návštevu irackého Kurdistanu, autonómnej oblasti ležiacej na severovýchode krajiny. Jolie ako špeciálna vyslankyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov sa tam stretla s obeťami tzv. Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Filmová hviezda zavítala do niekoľkých utečeneckých táborov a absolvovala cestu po priľahlej oblasti. V meste Dahúk, kde sa nachádza tábor s desaťtisícami Jezídov a iných utečencov, nútených kvôli hrozbám IS opustiť svojej domovy, Jolieová predniesla prejav, informovala dnes agentúra RIA Novosti, citujúc miestne zdroje.
      

"Odkedy som tu bola naposledy, zo svojich domovov museli utiecť ďalšie dva milióny ľudí. Za konflikt v Sýrii a šírenie extrémizmu platí daň príliš mnoho osôb. Medzinárodné spoločenstvo musí zakročiť a robiť viac. Brutalita konfliktu, rozsah a rýchlosť vysídľovania obyvateľstva je niečo šokujúce," konštatovala 39-ročná herečka.
      

Jolie vyjadrila beznádej nad obeťami únosov a zneužívania, pričom podčiarkla potrebu okamžitej pomoci pre týchto ľudí. Zároveň uviedla, že sa stretla aj s rodičmi detí, ktorých uniesli radikáli IS, a nevie si predstaviť väčšie zúfalstvo, než aké prináša strata vlastného dieťaťa. Jolie je na ceste po irackom Kurdistane od nedele.
   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies