Angelina Jolie a Aun Schan Su Ťij sa stretli s robotníčkami v Rangúne

NETKY.SK • 1 August 2015, 13:34 • 2 min
Angelina Jolie a Aun Schan Su Ťij sa stretli s robotníčkami v Rangúne

RANGÚN - Americká herečka a režisérka Angelina Jolie navštívila dnes v spoločnosti mjanmarskej opozičnej líderky Aun Schan Su Ťij robotníčky vo fabrike v tamojšom meste Rangún.

slovakia

left justify in out

Jolie, ktorá je špeciálnou veľvyslankyňou Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR), je na štvordňovej návšteve v tejto juhoázijskej krajine. Počas prehliadky továrne v priemyselnej zóne v bývalej mjanmarskej metropole Rangún si Jolie a Su Ťij pozreli zúfalé pracovné podmienky žien zamestnaných v tejto fabrike. Navštívili tiež lacné ubytovne, v ktorých žijú, informuje agentúra AP.

 

Začiatkom týždňa navštívila táto americká celebrita tiež severný Kačjinský štát, domov 10.000 vysídlených civilistov, od prerušenia prímeria medzi mjanmarskou vládou a miestnymi etnickými povstalcami v roku 2011. Kačjinskí povstalci požadujú pre svoj región väčšiu mieru autonómie. Sú jedinou väčšou etnickou povstaleckou skupinou, ktorá zatiaľ nedosiahla prímerie s prezidentom Theinom Seinom.

 

Jolie, ktorá je na prvej oficiálnej návšteve Mjanmarska, nemá v rámci časového harmonogramu naplánovanú cestu do Rakhinského štátu na severozápade krajiny, kde žije v táboroch izolovaných vyše 100.000 príslušníkov mjanmarskej moslimskej menšiny Rohingov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona