Angela Merkelová zjemňuje odpor: Rozhodnutie zákonodarcov v otázke sobášov gejov a lesieb ponecháva na ich svedomie

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 06:41 • 2 min
Angela Merkelová zjemňuje odpor: Rozhodnutie zákonodarcov v otázke sobášov gejov a lesieb ponecháva na ich svedomie

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová po prvý raz v pondelok zjemnila svoj odpor voči uzákoneniu sobášov osôb rovnakého pohlavia.

slovakia

left justify in out

Merkelovej kresťanskí demokrati (CDU) a ich bavorskí spojenci z CSU doteraz opakovane blokovali všetky snahy zaradiť takéto sobáše do nemeckých právnych predpisov. Podľa kancelárky by zákonodarcovia mohli poňať túto tému ako "otázku svedomia", čo znamená, že by mohli hlasovať na základe vlastného presvedčenia, a nie pokynov svojich strán.

 

Hlasovanie na základe svedomia by s najväčšou pravdepodobnosťou viedlo k odsúhlaseniu homosexuálnych sobášov. Ide o horúcu tému pred septembrovými voľbami, keď všetky hlavné strany podporujú takéto sobáše - okrem konzervatívnej CDU a CSU a nacionalistickej Alternatívy pre Nemecko (AfD).

 

Sociálni demokrati (SPD) si dokonca uzákonenie sobášov osôb rovnakého pohlavia kladú ako podmienku pre vstup do akejkoľvek budúcej koalície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona