Angela Merkelová v Davose kritizovala Trumpa za národný protekcionizmus

NETKY.SK • 25 Január 2018, 23:25 • 2 min
Angela Merkelová v Davose kritizovala Trumpa za národný protekcionizmus

DAVOS - Na fóre v Davose, ktorý vyzýva k spolupráci, a ktorého slogan je: "Spoločná budúcnosť v rozdrobenom svete", hovorili o pretrvávajúcej neochotne američanov počúvať iné názory. Informuje ntv.ru.

slovakia

left justify in out

Druhý deň fóra bol venovaný energetickej bezpečnosti. Samozrejme, že centrom pozornosti bolo Rusko a teda aj téma sankcií. Témy sankcií, aj keď nie priamo, sa ako prvá dotkla kancelárka Angela Merkelové. Bez pomenovania mien, veľmi tvrdo skritizovala Donalda Trumpa a zdvôraznila, že národný protekcionizmus "nemôže byť odpoveďou na svetové krízy".

 

Európskym politikom situácia okolo sankcií sa už "dávno nepáči", hlavne keď jeden z najväčších investičných projektov tohto času, je futbalový Svetový pohár v Rusku. V Davose ruská delegácia pozývala zahraničných fanúšikov do Moskvy a aj do ďalších miest Ruskej Federácie sľubujúc, že im budú poskytnuté tie najlepšie služby.

 

Ale futbal bude až v lete a v Davose bol hokej. Na ľad vyšli členovia ruskej vlády, podnikatelia a športovci. V predvečer fóra bolo hlavnou hrozbou intenzívne sneženie a organizátori sa obávali spadnutia lavín a teraz Švajčiarsko ešte pokryla vlna protestov proti príchodu Trumpa. Ale napriek tomu, prezident Spojených štátov aj tak prišiel na fórum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona