Angela Merkelová sa stretne s pápežom Františkom

NETKY.SK • 13 Február 2015, 14:29 • 2 min
Angela Merkelová sa stretne s pápežom Františkom

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa stretne s pápežom Františkom. Súkromná audiencia vo Vatikáne je naplánovaná na 21. februára, oznámil dnes hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert.

slovakia

left justify in out

Témy, na ktoré sa bude diskutovať, zahŕňajú dialóg medzi jednotlivými náboženstvami, globalizáciu, medzinárodnú krízu a úlohu Európy vo svete, informovala agentúra DPA. Obaja lídri sa po prvý raz stretli pred dvoma rokmi.

 

Merkelová poletí do Ríma z Paríža, kde sa deň predtým stretne s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, s ktorým bude rokovať o nemeckom predsedníctve skupiny G7 a vývoji situácie na Ukrajine po podpísaní prímeria.

 

Merkelová a Hollande sa v bieloruskom Minsku od stredy večera do štvrtka rána zúčastnili na schôdzke tzv. normandskej štvorky, v rámci ktorej bola podpísaná dohoda o ukončení krviprelievania na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona