Angela Merkelová podporila demonštrantov: Mladí majú právo protestovať!

NETKY.SK • 8 November 2021, 07:47 • 2 min
Angela Merkelová podporila demonštrantov: Mladí majú právo protestovať!

GLASGOW - Nemecká politička si zastala aktivistov, ktorí žiadajú rýchlejší boj s klimatickou zmenou.

slovakia

left justify in out

Odchádzajúca nemecká kancelárka Angela Merkelová považuje protesty mladých ľudí žiadajúcich väčšiu ambicióznosť pri ochrane klímy za oprávnené"Glasgow už priniesol nejaké výsledky, ale z pohľadu mladých ľudí je to oprávnene stále príliš pomalé," povedala Merkelová v rozhovore, ktorý v nedeľu večer, pred začiatkom záverečnej fázy klimatickej konferencie OSN (COP26) konanej v škótskej metropole, odvysielala televízia Deutsche Welle.

 

img

 

Medzinárodné spoločenstvo už podľa nej urobilo pre ochranu klímy veľa, no správy Medzivládneho panelu pre zmenu klímy (IPCC) sú čoraz varovnejšie a čoraz hrozivejšie. Mladí ľudia musia preto vyvíjať tlak "a my musíme byť rýchlejší", zdôraznila Merkelová.

 

Prečítajte si tiež: Na klimatickom proteste v Glasgowe sa zúčastnilo 100 000 ľudí!

 

Zmena musí nastať ešte v tomto desaťročí. "Musíme sa opäť riadiť hodnoteniami vedcov, to znamená udržať globálne otepľovanie veľmi blízko úrovni 1,5 stupňa Celzia," povedala kancelárka.

 

img

 

Klimatická konferencia OSN v Glasgowe sa koná od 31. októbra do 12. novembra. Od pondelka vstupuje do svojej druhej, rozhodujúcej fázy. Viacerí ministri a predsedovia vlád odcestujú v pondelok do Škótska s cieľom dať impulzy rokovaniam zástupcov približne 200 zúčastnených štátov, uviedla agentúra DPA.

 

Možno vás zaujme: António Guterres: Kopeme si vlastné hroby. Musíme zachrániť ľudstvo a planétu!

 

Summit už prilákal desaťtisíce demonštrantov, ktorí žiadajú okamžité a rázne zmeny. Pred nespokojným davom vystúpila aj známa environmentálna aktivistka Greta Thunberg, ktorá okrem príhovoru aj zaspievala. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies