Angela Merkelová nepodporila francúzsky boj proti zmenám klímy

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 08:40 • 2 min
Angela Merkelová nepodporila francúzsky boj proti zmenám klímy

SIBIU - Nemecká kancelárka Angela Merkelová prekvapila, rozhodla sa nepodporiť iniciatívu Francúzska v oblasti väčšej snahy na zastavenie klimatických zmien.

slovakia

left justify in out

Francúzsko prišlo s plánom zavádzania ambicióznejších cieľov v oblasti klimatických zmien, ktoré podporuje samotný prezident Emmanuel Macron. Svoje návrhy predostreli na včerajšom neformálnom summite EÚ v rumunskom Sibiu, kde ho zatiaľ podporili okrem Francúzska aj Belgicko, Dánsko, Holandsko, Luxembursko, Portugalsko, Španielsko a Švédsko. Angela Merkelová sa však vyjadrila, že Nemci iniciatívu nebudú nasledovať.

 

img

 

Kancelárka svoje rozhodnutie odôvodnila tým, že Nemecko má v oblasti klímy v období do roku 2050 úplne iné ciele ako ostatné krajiny. Merkelová však napriek tomu s viacerými bodmi iniciatívy súhlasila a navrhla opatrenia, ktoré umožnia stanoviť jednotné ceny za emisie skleníkových plynov.

 

Nemecko v oblasti znižovania emisií uvažuje racionálnejšie a realistickejšie, pričom sa zaviazalo do roku 2050 znížiť ich množstvo o 80-95 percent v porovnaní s hodnotami v roku 1995. Francúzi však žiadajú ich úplné zníženie.

 

img

 

S plánmi Francúzska súhlasil aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, pričom podotkol, že krajiny EÚ by sa mali viac sústrediť na plnenie cieľov v krátkodobom horizonte, až potom by si mali stanoviť dlhodobé plány.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies