Angela Merkelová bude mať po odchode z funkcie štátom platené výhody!

NETKY.SK • 16 November 2021, 21:11 • 2 min
Angela Merkelová bude mať po odchode z funkcie štátom platené výhody!

BERLÍN - Politička zostane na čele vlády až do vymenovania nového kancelára. Tým by sa mal v decembri stať sociálny demokrat Olaf Scholz. Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD), Zelení a Slobodná demokratická strana (FDP) v utorok ohlásili, že návrh koaličnej dohody chcú predstaviť na budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová bude mať po odchode z funkcie 9 štátom financovaných spolupracovníkov. Vyplýva to z dokumentu predloženého hlavnému výboru Spolkového snemu, ktorý mala k nahliadnutiu agentúra DPA.

 

img

 

Úrad kancelárky žiada, aby po odchode z funkcie dostala manažéra úradu a jeho zástupcu, 2 špecializovaných asistentov, 3 úradníkov a 2 šoférov. V zdôvodnení tejto žiadosti uvádzajú, že 67-ročná Merkelová bude aj po skončení 16-ročného funkčného obdobia "vykonávať úlohy v prospech štátu".

 

Prečítajte si tiež: Angela Merkelová podporila demonštrantov: Mladí majú právo protestovať!

 

img

 

DPA približuje, že pre bývalých kancelárov je bežné mať svoj úrad i štátom platených spolupracovníkov. Merkelovej predchodcovi Gerhardovi Schröderovi takto po odchode z funkcie v roku 2005 zabezpečili 7 ľudí.

Príslušný výbor Bundestagu v roku 2019 schválil pravidlo, že v budúcnosti budú mať kancelári a prezidenti po odchode z funkcie k dispozícii len 5 zamestnancov.

 

Možno vás zaujme: Európska rada sa rozlúčila s Merkelovou: Budeme ako Vatikán bez pápeža!

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies