Angela Merkelová a premiéri spolkových krajín diskutovali o obmedzeniach v prípade zaočkovaných osôb

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 19:24 • 2 min
Angela Merkelová a premiéri spolkových krajín diskutovali o obmedzeniach v prípade zaočkovaných osôb

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová a premiéri 16 spolkových krajín dnes diskutovali o tom, či by ľudia, ktorí sú úplne očkovaní proti koronavírusu, nemali byť oslobodení od určitých pandemických obmedzení.

slovakia

left justify in out

V Nemecku, ako aj v iných štátoch, sa diskutuje o otázke výsad pre zaočkované osoby. Podľa niektorých je to nefér voči tým, ktorým sa zatiaľ nepodarilo dostať k očkovacej látke. Iní zasa tvrdia, že obmedzenia sú oprávnené. Vedci sa domnievajú, že aj keď vakcíny znižujú riziko ochorenia COVID-19, zatiaľ nie je jasné, či zaočkovaní ľudia môžu vírus šíriť ďalej. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Európska únia urobila kľúčový krok k zavedeniu digitálnych zelených certifikátov

 

Angela Merkelová a premiéri 16 spolkových krajín v pondelok diskutovali o tom, či by ľudia, ktorí sú úplne očkovaní proti koronavírusu, nemali byť oslobodení od určitých pandemických obmedzení. „Toto je dnes potrebné vyriešiť záväzne,“ povedal Armin Laschet, premiér Severného Porýnia-Vestfálska a zároveň predseda Merkelovej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka, ktorý sa vo voľbách 26. septembra bude uchádzať o post kancelára.

Po pomalšom začiatku sa v Nemecku v ostatných týždňoch rapídne rozbehla vakcinačná kampaň. Podľa oficiálnych údajov z nedele už dostalo aspoň jednu dávku vakcíny približne 23,4 % populácie. Asi 7,2 % z 83 miliónov obyvateľov už dostalo obe dávky.
 

Prečítajte si tiež: Nemecko chce pokračovať v obchodovaní s Ruskom, uviedla Merkelová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies