Angela Lansbury spolupracovala s režisérkou až ako 92-ročná

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 09:31 • 2 min
Angela Lansbury spolupracovala s režisérkou až ako 92-ročná

BRATISLAVA - Britsko-americko-írska herečka Angela Lansbury pracovala na pľaci s režisérkou po prvý raz až ako 92-ročná. Stalo sa tak počas nakrúcania minisérie Little Women (2017), kde sa stretla s režisérkou Vanessou Caswill. Dovtedy všetky jej projekty režírovali muži.

slovakia

left justify in out

Slávna rodáčka z Londýna to prezradila v rozhovore pre Masterpiece Studio. "Bol to pre mňa veľmi zaujímavý zážitok a bolo to po prvý raz. Som rada, že som to mohla zažiť. Bol to veľmi osobný vzťah, aký som dovtedy s režisérom nemala," uviedla Lansbury a dodala, že sa jej páčil spôsob režisérkinej práce.

Angela Lansbury debutovala v snímke Plynové lampy (1944). Účinkovala tiež vo filmoch Obraz Doriana Graya (1945), Mandžuský kandidát (1962), Smrť na Níle (1978) či Spoločenstvo vlkov (1984). Známa je aj ako Jessica Fletcher zo seriálu To je vražda, napísala (1984 - 1996). Jej pôsobenie v divadle ocenili piatimi cenami Tony. Okrem toho získala šesť Zlatých glóbusov. Americká Akadémia filmových umení a vied jej v roku 2014 udelila čestného Oscara za prínos filmovému priemyslu. Od britskej kráľovnej Alžbety II. dostala Rad britského impéria DBE. Venuje sa aj dabingu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies