Angela Lansbury sa predstaví v snímke Mary Poppins Returns

NETKY.SK • 18 Február 2017, 15:23 • 2 min
Angela Lansbury sa predstaví v snímke Mary Poppins Returns

BRATISLAVA – Britsko-americko-írska herečka Angela Lansbury sa ukáže v pokračovaní muzikálu Mary Poppins (1964) s názvom Mary Poppins Returns.

slovakia

left justify in out

O jej oficiálnom obsadení informoval portál Deadline. Deväťdesiatjedenročná rodáčka z Londýna by sa v novinke mala predstaviť ako Pani s balónikmi. Herečkinu účasť vo filme už skôr naznačil jej kolega Dick van Dyke, ktorý si v projekte zahrá tiež. Príbeh snímky sa bude odohrávať v Londýne v období Veľkej hospodárskej krízy. Jane a Michael Banksovci, o ktorých sa Mary starala v prvom filme, sú už dospelí, pričom Michael je otcom troch detí. Po nešťastnej udalosti, ktorá zasiahne ich rodinu, sa čarovná opatrovateľka vráti a s pomocou kúziel a jej priateľa Jacka im pomôže znovu objaviť radosť, ktorá sa im vytratila zo života. V úlohe titulnej hrdinky sa predstaví Emily Blunt, Jacka stvárni Lin-Manuel Miranda, súrodencov Banksovcov zase Ben Whishaw a Emily Mortimer. Vo filme sa tiež predstavia Julie Walters, Colin Firth a Meryl Streep.


Réžiu novinky má na starosti Rob Marshall, ktorý sa spolu s Marcom Plattom a Johnom DeLucom podieľa aj na produkcii. Autorom scenára je David Magee. Marc Shaiman a Scott Wittman napíšu nové skladby a majú na starosti celkový soundtrack snímky. Slovenská distribučná premiéra filmu, ktorý momentálne nakrúcajú vo filmových štúdiách v anglickom Sheppertone, je predbežne naplánovaná na 27. decembra 2018.


Angela Lansbury debutovala v snímke Plynové lampy (1944). Účinkovala tiež vo filmoch Obraz Doriana Graya (1945), Mandžuský kandidát (1962), Smrť na Níle (1978) či Spoločenstvo vlkov (1984). Známa je aj ako Jessica Fletcher zo seriálu To je vražda, napísala (1984 - 1996). Jej pôsobenie v divadle ocenili piatimi cenami Tony. Okrem toho získala šesť Zlatých glóbusov. Americká Akadémia filmových umení a vied jej v roku 2014 udelila čestného Oscara za prínos filmovému priemyslu. V roku 2013 dostala od britskej kráľovnej Alžbety II. Rad britského impéria DBE. Venuje sa aj dabingu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies