Angela Eagleová kandiduje za šéfku labouristov, chce zosadiť Corbyna

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 16:11 • 2 min
Angela Eagleová kandiduje za šéfku labouristov, chce zosadiť Corbyna

LONDÝN - Britská opozičná labouristická poslankyňa Angela Eagleová dnes spustila svoju kampaň za zosadenie vodcu strany Jeremyho Corbyna, ktorého chce vystriedať vo funkcii.

slovakia

left justify in out

Svoju kandidatúru oznámila po opakovaných výzvach Corbynovi, aby odstúpil po tom, ako mu 170 z 231 labouristických poslancov parlamentu vyjadrilo nedôveru.

"Toto sú zlé časy pre labouristov a sú to nebezpečné časy pre našu krajinu," povedala Eagleová svojim stúpencom. "Referendum (o brexite), ktoré malo vyriešiť spor vnútri Konzervatívnej strany, spôsobilo to, že sa krajina trhá na kusy," citovala ju tlačová agentúra DPA.

 

"Jeremy Corbyn je neschopný poskytnúť také vedenie, aké táto obrovská úloha vyžaduje," pokračovala a vyhlásila: "Verím, že ja to dokážem." Svoju otvorenú výzvu Corbynovi zverejnila v čase, kedy sa ministerka vnútra Theresa Mayová stala nespochybniteľnou kandidátkou na budúcu britskú premiérku, keďže jej protikandidátka Andrea Leadsomová odstúpila z boja o to, kto vystrieda Davida Camerona na čele konzervatívcov.

 

Angela Eagleová o sebe povedala, že je "praktická socialistka" a nie je v žiadnej frakcii spojenej s bývalými vodcami strany Gordonom Brownom alebo Tonym Blairom. Corbyn má naďalej podporu kľúčových šéfov odborových zväzov a mnohých z bežných členov strany. Eagleová oficiálne zaregistrovala svoju kandidatúru na funkciu, čo znamená, že má požadovanú podporu najmenej 20 percent labouristických poslancov v britskom alebo Európskom parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies