Aneta Vrzalová sa teší z ďalšej práce s Michalom Davidom

NETKY.SK • 5 Február 2016, 09:06 • 2 min
Aneta Vrzalová sa teší z ďalšej práce s Michalom Davidom

PRAHA - Česká muzikálová speváčka a herečka Aneta Vrzalová je vďačná za ďalšiu príležitosť spolupráce so známym českým hudobníkom a skladateľom Michalom Davidom. Po muzikáli Děti ráje sa totiž čoskoro objaví na plátnach slovenských a českých kín v jednej z hlavných úloh nového Davidovho filmu Decibely lásky.

slovakia

left justify in out

„Musím povedať, že je to pre mňa jedna z tých väčších skúseností a obrovských príležitostí a som rada, že môžem s Michalom opäť pracovať,“ uviedla v rozhovore pre agentúru SITA.


Ponuku stvárniť niektorú z postáv dostala od režiséra Miloslava Halíka už pred dvoma rokmi. „Točila som celovečerný film Křídla Vánoc, kde som sa stretla s režisérom Milom Halíkom a ten mi hneď ponúkol spoluprácu na Decibeloch lásky. Potom sa ale natáčanie na dva roky odložilo a ja už som s touto príležitosťou časom vôbec nepočítala, keď ma zrazu obsadili do jednej z hlavných postáv v Dětech ráje a krátko nato mi volali z Decibelov lásky, že sa predsa len budú točiť, takže sa mi vlastne tieto dva projekty tak neplánovane skĺbili dokopy,“ vysvetlila Vrzalová, ktorá mala vraj spočiatku obavy, či sa Davidovou tvorbou nepresýti. „Keď ste stále obklopení niekoho tvorbou, hovoríte si, či vás to neomrzí, či vás to časom stále bude baviť a za seba musím povedať, že ma to k jeho tvorbe práve ešte viac pritiahlo,“ priznala 24-ročná interpretka z Brna.


Prípravy nového hudobného filmu boli podľa nej veľmi náročné. „Nebol to totiž len film ako taký, kde stačí, keď sa herec naučí dialógy a monológy, tu sa aj tancuje a spieva, takže sme sa spolu s ostatnými venovali rôznym prípravám už tri mesiace pred začiatkom natáčania, chodili sme na tréningy, mali sme choreografické skúšky, hodiny spevu, nahrávali sme pesničky... Dúfam teda, že sa to oplatilo a film prinesie ovocie,“ poznamenala Vrzalová, ktorá sa vraj k tréningom a učeniu stavala nanajvýš zodpovedne a napriek tomu, že väčšie nároky na ňu v porovnaní s muzikálom tvorcovia snímky počas nakrúcania vraj nemali, stres pred kamerou prežívala rovnako intenzívne ako na divadelných doskách. „Je pravda, že v divadle pri muzikáli človek doslova potí krv, pri nakrúcaní filmu je to trochu voľnejšie, pretože herci často čakajú, kým sa niečo pripraví alebo kým niekto príde alebo čakajú, či bude svetlo a podobne. Zodpovednosť a stres však pociťujem pri oboch veciach rovnako,“ dodala herečka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies