Aneta Langerová zverejnila skladbu Hvězda

NETKY.SK • 21 September 2016, 11:51 • 2 min
Aneta Langerová zverejnila skladbu Hvězda

PRAHA - Česká speváčka a hudobníčka Aneta Langerová zverejnila skladbu Hvězda. Interpretka spolupracovala na piesni s Jakubom Zitkom, ktorý sa podieľal aj na jej zatiaľ poslednom albume Na Radosti (2014).

slovakia

left justify in out

"Pieseň Hvězda vznikala v čase, keď sme s Jakubom skladali album Na Radosti. Na poslednú chvíľu sme sa rozhodli, že na albume nebude. Cítili sme, že jej čas ešte len príde. Je takou pomyselnou bodkou alebo skôr 'trojbodkou', pretože veríme, že tým sa nič nekončí, za obdobím, ktoré spolu s kapelou prežívame. Keď si človek niečo naozaj veľmi praje, väčšinou sa mu to splní. Dôležité je, nestratiť nádej a práve o tom spievam v piesni, ktorá je inšpirovaná príbehom Sv. Vavrinca. Legenda hovorí, že majetok, ktorý chránil, radšej rozdal chudobným, než aby ho odovzdal cisárovi. Po jeho poprave padali z neba niekoľko dní trblietavé slzy. Roju Perzeíd sa odvtedy hovorí slzy Sv. Vavrinca, padajú každý rok v auguste a my si vďaka tomu môžeme niečo priať," uviedla na margo novinky speváčka.

 


Rodáčka z Benešova sa v novembri predstaví v siedmich slovenských mestách v rámci jesenného turné Na Radosti 2016. V decembri vystúpi okrem iného v Brne, Ostrave a Prahe na špeciálnych koncertoch s názvom Na vlně radosti. "Momentálne prežívam spolu so svojou kapelou, sláčikovým triom a so svojím najbližším tímom ľudí krásne obdobie spojené s albumom Na Radosti. Koncom roka to budú dva roky od vydania nahrávky. Putujeme od mesta k mestu, rozprávame príbehy inšpirované zapadnutou osadou Na Radosti a zažívame nezabudnuteľné chvíle. Radi by sme tento pre nás výnimočný čas oslávili s fanúšikmi na troch špeciálnych koncertoch, keď sa k mojej kapele a sláčikovému triu pridajú ďalší hudobníci - taký malý orchester. Ako lepšie osláviť 30. narodeniny než v okruhu ľudí, s ktorými je mi dobre, ktorí ma inšpirujú a obohacujú. Verím, že koncerty sa ponesú na vlne radosti a že budeme mať dlho na čo spomínať," vyjadrila sa hudobníčka, ktorá spomínané jubileum oslávi 26. decembra.


Aneta Langerová začala spevácku kariéru v detskom zbore. Neskôr pôsobila v kapele SPB (Spolek přátel bigbítu). Preslávila sa v súťaži Česko Hledá SuperStar, ktorú vyhrala v roku 2004. V rovnakom roku vydala aj úspešný album Spousta andělů. Nasledovali štúdiovky Dotyk (2007), Jsem (2009) a spomínaná Na Radosti, za ktorú jej v apríli 2015 udelili štyri Ceny Anděl českej Akadémie populárnej hudby. V začiatkoch kariéry a tiež na prvom albume spolupracovala s uznávaným hudobníkom a producentom Ivanom Králom či muzikantom Michalom Hrůzom, ktorý pre ňu napísal hit Voda živá. V pripravovanom filme 8 hlav šílenství stvárni ruskú poetku Annu Barkovovú.

Dátumy slovenského jesenného turné Na Radosti 2016:
21. novembra - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
22. novembra - Košice, Historická radnica
23. novembra - Poprad, Dom Kultúry
24. novembra - Žilina, Mestské divadlo
25. novembra - Bratislava, Divadlo Aréna
26. novembra - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
27. novembra - Trenčín, Piano Club

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona