Aneta Langerová predstavila nový klip a začína koncertné turné Na radosti 2015

NETKY.SK • 3 November 2015, 10:48 • 2 min
Aneta Langerová predstavila nový klip a začína koncertné turné Na radosti 2015

BRATISLAVA - Aneta Langerová predstavuje aktuálny videoklip k piesni Tragédie u nás na vsi z jej posledného albumu Na Radosti. Temná balada o nešťastnej láske, vine a nevine, odsúdení a túžbe po odpustení odhaľuje ďalší z príbehov z albumu inšpirovaného divokou Šumavou.

slovakia

left justify in out

Nad drsným príbehom piesne Tragedie u nás na vsi, ktorý tak trochu vyvažuje poetická tvár vidieka, akoby sa vznášal oblak viny a neviny. Tajomnú atmosféru dokresľuje prostredie Českej Sibiře, kde sa klip nakrúcal. Videoklip svojím filmovým stvárnením nadväzuje na predchádzajúci Andělom ocenený klip k piesni Tráva. Aj tento raz vznikal v kruhu priateľov a rodiny. Réžie a scenára sa ujala Olga Špátová, za kamerou stál Lukáš Hyksa a autorkou strihu je Šárka Sklenářová. Hlavného hrdinu, ktorého dostihne vlastné svedomie, hrá bubeník Martin Kopřiva. Aneta vystupuje v úlohe rozprávačky. „Nič nie je čiernobiele, aj o tom spievam,“ hovorí. V klipe sa objavia aj ďalší členovia Anetinej kapely, ktorí stvárňujú úlohy dedinčanov, vrátane autora piesne a producenta celého albumu Jakuba Zitka.

 

Premiéra videoklipu zároveň odštartuje jesenné turné v Česku a na Slovensku s názvom Na Radosti 2015. Začína ho práve dnes koncertom v Třebíči, nasledujú štyri koncerty na Slovensku, prvý už 5. novembra v Bratislave, deň potom vystúpi v Nitre, 7. novembra v Trnave a 8. novembra v Prievidzi. Potom sa vracia do Česka, aby odohrala 15 koncertov, záverečný 20. decembra v Prahe.

 

Album Na Radosti vyšiel na konci roku 2014. Aneta spolu s klavíristom, hudobným skladateľom a producentom Jakubom Zitkom pracovala dva roky na piesňach, pôvodnej hudbe a textoch. Inšpiráciu našli na Šumave, kde objavili dnes už zaniknutú osadu Na Radosti. To miesto im učarovalo a pomohlo im vytvoriť album plný príbehov. Prepracované aranžmány a osobitý spev Anety Langerovej predznamenal úspech u fanúšikov, ale aj u kritikov.

 

V českej hudobnej ankete Žebřík 2014 Bacardi Music Awards získala od fanúšikov cenu Speváčka roku, Album roku a za pieseň Tráva cenu Skladba roku. Zo štyroch nominácií na cenu českej Akademie populárni hudby Anděl 2014 Czech Music Awards – premenila všetky na anjelské sošky. Album, ktorý stále patrí k najpredávanejším v ČR, je možné kúpiť v distribučnej sieti Supraphon alebo v exkluzívnej edícii s podpisom Anety priamo na webovej stránke speváčky. „To miesto sme si zamilovali. Časom sa zachovali len dve chalupy na samote, socha Panenky Marie a ruina kaplnky. Ale na príbehy ľudí, ktorí tam žili, to akoby nemalo žiadny vplyv. Tie tam doslova visia vo vzduchu a my sme sa rozhodli ich rozprávať,“ hovorí Aneta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona