Anelka pohoršil svojím gestom aj lídra židov vo Francúzsku

NETKY.SK • 23 Január 2014, 15:19 • 2 min
Anelka pohoršil svojím gestom aj lídra židov vo Francúzsku

LONDÝN - Útočník anglického futbalového West Bromwichu Albion Nicolas Anelka si svojou obhajobou oslavného gesta s údajným antisemitským podtónom pohneval lídra židovskej komunity v rodnom Francúzsku Rogera Cukiermana.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný bývalý francúzsky reprezentant prejavil radosť z gólu gestom "quenelle" - ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala. Anelka sa po zápase prostredníctvom Twitteru bránil, že gesto venoval práve Dieudonnému, napriek tomu však čelil kritike zo strany židovských organizácií. Dieudonného predstavenie Le Mur zakázali francúzske úrady pre rasistické a antisemitské zafarbenie.

Cukierman pôvodne nevidel na Anelkovom počínaní nič zlé, keďže sa všetko odohralo na apolitickom futbalovom ihrisku, ale keď padla zmienka o Dieudonném, zmenil názor. Postoje komika sú podľa neho neochvejne antisemitské.

Anelkovo správanie pohoršilo aj židovského obchodníka Alexa Chestermana, ktorý vlastní spoločnosť Zoopla sponzorujúcu West Bromwich Albion. Po sezóne nechce pokračovať v podpore klubu. Prípadom sa začala zaoberať tiež Anglická futbalová asociácia (FA) a hráčovi hrozí dištanc na päť zápasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies