Anelka môže dostať od FA dlhší trest

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 14:05 • 2 min
Anelka môže dostať od FA dlhší trest

ZÜRICH - Tridsaťštyriročný francúzsky útočník si odpyká viac ako päť zápasov za rasistické gesto.

slovakia

left justify in out

Anglická futbalová asociácia (FA) môže uložiť Nicolasovi Anelkovi ešte dlhší trest za gólovú oslavu s antisemitským podtónom a francúzsky útočník West Bromwichu si možno neodpyká pôvodný päťzápasový dištanc.

 

Bývalý francúzsky reprezentant prejavil radosť z gólu v decembrovom dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) gestom "quenelle" - ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala. 

Aj keď gesto je samo o sebe považované ako rasistické, nezávislá komisia FA podporila Anelkove tvrdenia, že nebolo použité za týmto účelom. Medzičasom West Bromwich po oznámení päťzápasového trestu suspendovalo skúseného 34-ročného zakončovateľa do ukončenia vyšetrovania FA a interných postupov klubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies