Andy Murray podstúpil operáciu bedra, rád by bol nazad na Wimbledone

NETKY.SK • 8 Január 2018, 15:09 • 2 min
Andy Murray podstúpil operáciu bedra, rád by bol nazad na Wimbledone

MELBOURNE - Britský tenista Andy Murray v pondelok podstúpil v austrálskom Melbourne u špecialistu Johna O' Donnella operáciu dlhodobo problémového pravého bedra. S

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný olympijský víťaz a držiteľ troch grandslamových titulov vo dvojhre Murray by rád bol nazad na grandslamovom Wimbledone 2. - 15. júla na tráve v Londýne, možno dokonca o čosi skôr, ale zároveň sa nechce unáhliť. Prezradil, že už 18. decembra absolvoval menšiu intervenciu v oblasti slabín, nesúvisela s hlavným zdravotným hendikepom z ostatných mesiacov.

Tridsaťročný bývalý líder svetového rebríčka Murray sa vo štvrtok odhlásil z vrcholných melbournských Australian Open (15. - 28. novembra), na ktorých bol vo finále v rokoch 2010, 2011, 2013, 2015 a 2016. Informácia prišla iba dva dni po tom, ako zrušil svoju účasť na minulotýždňovom turnaji v Brisbane. Následne na instagrame uviedol: "Musím prehodnotiť možnosti. Pochopiteľne, pokračovanie rehabilitácie je jednou z nich - dopriať tomu miestu viac času na zotavenie. Operácia takisto prichádza do úvahy, ale šanca na úspešný výsledok nie je taká vysoká, ako by sa mi pozdávalo. Vnímam to teda ako druhú voľbu a dúfam, že sa chirurgickému zákroku vyhnem. Musím však túto alternatívu brať na vedomie, akokoľvek sa nádejám v iný vývoj."

Murray si 29. decembra zahral ukážkový set so Španielom Robertom Bautistom-Agutom (2:6) v rámci exhibičného podujatia Mubadala World Tennis Championship v Abú Zabí v SAE, kde bol na medzisezónnej príprave, a potom zamieril k protinožcom. Z Austrálie po dvoch uvedených stornách pôvodne plánoval odletieť na lekárske konzultácie domov, napokon však zvolil iný variant. Teraz v rámci rekonvalescencie musí zostať na južnej pologuli ešte približne týždeň.

Zverenec Jamieho Delgada 12. júla prehral s Američanom Samom Querreym vo štvrťfinále spomenutého Wimbledonu, odvtedy absentuje a 21. augusta ho na čele singlového renkingu ATP vystriedal Španiel Rafael Nadal. Murray vo svojom prvom funkčnom období panoval 41 týždňov od 7. novembra 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies