Andy Murray drží palce squashu

NETKY.SK • 4 September 2013, 10:31 • 2 min
Andy Murray drží palce squashu

NEW YORK - Úradujúci olympijský, wimbledonský a newyorský grandslamový víťaz Andy Murray by v programe olympijských hier 2020 privítal squash, ktorému sa venoval pred tým, ako všetko podriadil tenisovej kariére.

slovakia

left justify in out

Jeho obľúbený šport súperí so zápasením a dvojicou bejzbal - softbal o miesto na podujatí, ktoré sa uskutoční v Istanbule, Madride alebo Tokiu. Miesto konania aj športové odvetvie vyberú delegáti zasadnutia Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v Buenos Aires. Brit má jasno, ako by hlasoval.

"Keď som bol mladší, trochu som hrával squash v našom miestnom športovom klube. Mali sme tam dva dvorce. Rád som sledoval otca pri klubových zápasoch. Mám squash rád, myslím si, že je to náročný šport. Fyzicky určite. Možno sa mýlim, ale v televízii squash nedávajú asi preto, lebo každá výmena vyzerá rovnako," uvedomuje si Achillovu pätu dynamického odvetvia 26-ročný Škót. 

"Squash nie je pre divákov veľmi atraktívny, ale hráčom dá zabrať. Musíte mať extrémne dobrú kondíciu, výbornú koordináciu zraku a práce rúk, cit pre loptičku," pokračoval štvrťfinalista US Open 2013 a priznal, že ako tenista celkom prirodzene inklinuje k športom s raketou. "Rád sa pozerám aj na bedminton," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona