Andy Kraus vnímal Vianoce vždy cez prípravy na ne

NETKY.SK • 26 December 2015, 14:02 • 2 min
Andy Kraus vnímal Vianoce vždy cez prípravy na ne

BRATISLAVA - Slovenský scenárista a herec Andy Kraus od detstva vnímal atmosféru Vianoc cez obrovský ruch, ktorý vždy nastal a cez prípravy na ne.

slovakia

left justify in out

„U nás to bola vždy absolútna klasika, no každý rok sa stretla celá rodina a nielen tá úzka. Zvykli sme sa stretávať v Bojniciach u starých rodičov, moja stará mama mala tri deti a všetky tie rodiny tých detí sme trávievali každé Vianoce spolu, niekedy nás bolo na večeri aj dvadsať,“ poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA.


Vianočnú večeru organizovali v jeho rodine vraj vždy vo veľkom. „Vianoce bývali pre mňa vždy jeden obrovský ruch. Furt sa niekto s niekým vítal, vždy niekto nový prišiel, niektorí už dvadsiateho tretieho, niektorí až tesne pred štedrovečernou večerou, čiže to skôr vnímam cez tie obrovské prípravy, veľký zhon, ale taký príjemný, a veľa jedla. A potom sa už sedelo a rozbaľovali sa darčeky, no na to si už ani konkrétne nespomínam, čo som kedy dostal. Pamätám si jeden jediný darček a aj to preto, že mi padol do boule. Dostal som Gagarina, to bolo totiž také obdobie, keď bol Gagarin najväčší hrdina, bola to taká stavebnica, zložená z jeho rakety a bol tam Gagarin a ono sa to celé točilo, no a ja som to nejako zle vyvážil a Gagarin mi spadol do boule,“ zaspomínal si.


Dnes už Vianoce podľa neho nemajú také čaro ako kedysi. „Vytratilo sa to kvôli tomu, že od pätnásteho októbra idú reklamy, a keď to naozaj príde, už si to nik neváži. Ale s tým už asi nič neurobíme, to by sme asi museli pred deťmi vypnúť všetky telky a nechodiť s nimi niekoľko mesiacov von. Je toho veľa, ledva dajú dole z výkladov ’Škola volá!’ a už sú tu Vianoce a Mikulášovia. Už to skrátka nikdy podľa mňa nebude také ako kedysi. Mám pocit, že ani tie decká už nemajú z toho Štedrého dňa až také potešenie a radosť, ako sme mali my. A myslím si, že to je hlavne preto, že chodia všetky tie reklamy a deti si už na internete hneď pozrú, čo chcú a rovno si to nadiktujú namiesto toho, aby nechali priestor na prekvapenie,“ podotkol sklamane Kraus. „Napriek tomu sa však s manželkou snažíme, aby deti mali aspoň jeden darček ako prekvapenie. Ja som to mal naopak, väčšinou som tušil len jeden, čo to asi bude, taký ten vysnívaný a ostatné boli úplne nečakané,“ dodal.


Vianoce s rodinou trávi i tento rok v Rakúsku. „Posledné roky nie sme na Vianoce doma, lebo sa chodíme lyžovať a tie silvestrovské pobyty sú drahé jak hovado a býva tam v tom čase strašne veľa ľudí. Je to v podstate o tom, že si človek zaplatí viac peňazí a má tam koniec koncov menší komfort, tak radšej chodíme na hory skôr. Tam tie Vianoce fungujú, decká tam majú aj stromček, aj darček sa tam dá dať pod ten hotelový stromček, takže je to pekné,“ uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies