Andy Kraus predstavil svoj nový sitkom Dovidenia, stará mama

NETKY.SK • 2 Február 2016, 17:45 • 2 min
Andy Kraus predstavil svoj nový sitkom Dovidenia, stará mama

BRATISLAVA - Slovenský scenárista a režisér Andy Kraus predstavil svoj najnovší sitkom Dovidenia, stará mama.

slovakia

left justify in out

V seriáli približuje život rodinky Gülemiházyiovcov, ktorá je podľa jeho slov akýmsi dôvetkom známeho turecko-maďarského rodu. Ten však na veľký zármutok hlavy rodiny, matky Maliky, pomaly ale isto vymiera. „Táto rodina zostala z celej vetvy posledná a matku to veľmi mrzí, pretože má len dcéru Guzel a syna Tarkana, ktorý má zatiaľ tiež len dcéru,“ priblížil počas tlačovej konferencie Kraus.


Meno Gülemiházyi podľa neho nie je zároveň žiadna náhoda. „Slovo gülemi v turečtine znamená ´ten, kto sa smeje´, čo veľmi pekne vystihuje tento seriál,“ vysvetlil režisér. Samotný názov nového televízneho projektu nesie zároveň v sebe i štipku sarkazmu. „Názov Dovidenia, stará mama je tak trochu uštipačný, pretože jednou z vecí, ktoré tie deti a ich partnerov poháňa, je obrovský dom a dedičstvo po matke a tento boj o dedičstvo začína vlastne ešte v momente, keď pani matka žije, čo je na jednej strane smutné, ale zas to prináša veľa zaujímavých a veselých situácií,“ poznamenal 48-ročný rodák z Bojníc.


Seriál nie je vraj ani tak komický témami, ktoré rieši, ale skôr tým, ako sa k zobrazovaným situáciám stavajú jednotliví aktéri. „Tie témy, ktoré sa v seriáli riešia, sú celkom bežné, myslím, že sa s nimi stretávajú všetky rodiny. Komické na tom celom však je, ako sa k tým konkrétnym situáciám stavajú jednotliví aktéri. Je to celé postavené tak trochu do extrému, ktorý sa napokon končí dobre,“ podotkol režisér.


Postavu matky v televíznej novinke stvárni Božidara Turzonovová. V úlohách jej detí sa predstavia Zuzana Mauréry a Marián Miezga. Matej Landl má v sitkome s Mauréry syna, ktorého si zahrá Lukáš Frlajs a Miezga s partnerkou, ktorú stvárni Kristína Greppelová, sú zas seriálovými rodičmi Terezy Smolcovej.


Nad obsadením známy scenárista vraj dlho nerozmýšľal. „Už pri písaní scenára mi vyskakovali v mysli jednotlivé tváre, ktoré by sa mi na tie postavy hodili. Som rád, že sa mi podarilo osloviť tých hercov, ktorí mi hneď na začiatku napadli, a že som nemusel riešiť nejaké iné varianty,“ priznal Kraus.


Seriál podľa jeho slov vznikol pomerne rýchlo. „Bolo to také veľmi náhle. Už dlho som mal v hlave, že by som chcel znova robiť sitkom, len som sa k tomu nevedel nejaký čas dostať. Po skončení Dvojičiek (koncom roku 2015, pozn. red.) ma to však zasa stiahlo týmto smerom,“ povedal.


Obľúbený tvorca stavil i tentoraz na rodinné vzťahy. „Rodina je pre mňa najväčším zdrojom komických situácií, preto som si hovoril, že chcem tú rodinu čo najväčšiu a napokon som tam dal matku a jej deti s partnermi a ešte s ich deťmi, nech je to také multigeneračné. Keď som nakoniec napísal pilotnú časť, povedal som si, že je to dobré, sedí to a pekne to do seba zapadá. Vždy treba hlavne vymyslieť, o čom to bude, potom to už začne zvyčajne fungovať samo. Toto išlo rýchlo a dobre, a to je pre mňa pozitívne znamenie,“ dodal Kraus, ktorý má v pláne do konca marca dokrútiť ešte šesť častí.


Televízia JOJ sitkom zaradí do vysielania zhruba v polovici februára. Podľa informácii PR manažérky Kataríny Gajdošíkovej si ho diváci budú môcť pozrieť pravdepodobne dvakrát do týždňa. Jedna časť by mala pritom trvať približne dvadsaťpäť minút.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies