Andy Carroll sa na šesť rokov upísal West Hamu

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 17:32 • 2 min
Andy Carroll sa na šesť rokov upísal West Hamu

LONDÝN - Futbalový útočník Andy Carroll prestúpil v rámci najvyššej anglickej súťaže Premier League z FC Liverpool do tímu West Ham United. "Kladivári" uviedli na svojej oficiálnej webovej stránke, že 24-ročný robustný zakončovateľ podpísal kontrakt na šesť rokov s opciou na ďalšie dva.

slovakia

left justify in out

K transferu neboli uvedené žiadne ďalšie finančné detaily, ale výška prestupu sa odhaduje na 15,5 milióna libier, čo by bola rekordná suma vyplatená londýnskym klubom. Rodák z Gatesheadu bol v minulej sezóne vo West Hame na hosťovaní, nastúpil na 24 zápasov a skóroval sedemkrát.

"Je pre mňa fantastické, že tu môžem byť. Skutočne som si užil vlaňajší ročník a napokon bol z toho trvalý prestup. Fanúšikovia, spoluhráči a samotný klub sa ku mne správali skvele. To, čo som chcel urobiť, bolo vrátiť sa späť a hrať futbal. Od skončenia sezóny som veľa času strávil premýšľaním. West Ham mi chýbal a aj to je jeden z dôvodov, prečo som sa vrátil," citovala stránka whufc.com Carrolla.

Anglický reprezentant začal s kariérou v roku 2006 v Newcastli. V sezóne 2009/2010 pomohol "The Magpies" 19 gólmi k postupu medzi domácu elitu. V roku 2011 ho angažoval FC Liverpool za astronomických 35 miliónov libier, vďaka čomu sa stal najdrahším britským hráčom. Carroll odohral za "Albión" deväť duelov, v ktorých sa gólovo presadil dvakrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies