Andreson Silva: Anabolické steroidy sa mu dostali do krvi s prípravkami na skvalitnenie sexuálneho života

NETKY.SK • 14 August 2015, 12:48 • 2 min
Andreson Silva: Anabolické steroidy sa mu dostali do krvi s prípravkami na skvalitnenie sexuálneho života

LAS VEGAS - Tento týždeň bude zasadať Nevadská Atletická Komisia aby riešila prípad Andersona Silvu zo začiatku roka. Je obvinený z používania nedovolených látok. Mal ich použiť pred zápasom proti Nickovi Diazovi na UFC 183.

slovakia

left justify in out

Silva celý čas tvrdil, že o ničom nevie a že chce aby bol jeho prípad riešený trocha neskôr, aby jeho team vedel preveriť všetky veci ktoré použil pred zápasom. Tvrdil, že on je čistý a nedovolené látky sa do jeho tela dostali iba náhodou.

 

Jeho právnik Michael Alonso teraz vyšiel s tvrdením, že Silva používal v predzápasovom období prípravok na skvalitnenie sexuálneho života. Prípravok bol znečistený s takzvaným drostanol-metabolitesom, ktorý patrí medzi anabolické steroidy. V jeho krvi našli ešte nedovolenú látku  androstan, ktorá sa podľa tvrdení Alonsa dostala do tela zápasníka podobným spôsobom.

 

Druhý bod jeho obrany vychádza z toho, že testy po zápase robili dve rôzne firmy a ich výsledky boli odlišné. Sport Medicine Research a Testing Laboratory poukázala vo vzorkách na anaboliká no Quest Diagnostics zasa vo vzorkách nenašla nič.

 

V krvi Silvu našli aj oxazepam a temazepam, čo sú látky na upokojenie a lepší spánok. Nie sú zakázané, no Silva spravil chybu keď pred zápasom vypisoval dotazník a tieto veci tam nepoznačil. S týmto porušil ďalší predpis.

 

Je toho naňho dosť, no napriek tomu bude jeho právnik požadovať aby voči nemu nebolo vznesené obvinenie, a aby mohol ďalej zápasiť. Chceli by ďalej aj to, aby jeho víťazstvo nad Nickom Diazom nebolo anulované.

Momentálne je dočasne dištancovaný a čaká na rozhodnutie komisie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies