Andreja Sekeru vymenilo Buffalo do Caroliny

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 07:23 • 2 min
Andreja Sekeru vymenilo Buffalo do Caroliny

RALEIGH - Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera nezačne sezónu 2013/2014 ako hráč Buffala.

slovakia

left justify in out

Vedenie Sabres ho počas nedeľňajšieho draftu vymenilo do Caroliny za zadáka Jamieho McBaina a druhokolové 35. miesto vo výbere nováčikov, z ktorého neskôr získalo J. T. Comphera. Sekera doteraz v NHL pôsobil len v Buffale Sabres.

Dvadsaťsedemročný obranca si do Caroliny prenáša aj zmluvu na ďalšie dva roky, ktorá platový strop Hurricanes zaťaží sumou 2,75 milióna dolárov. V skrátenej sezóne 2013 odohral Sekera za Sabres 37 stretnutí, v ktorých nazbieral 12 bodov (2+10). Celkovo má na svojom konte rodák z Bojníc 339 duelov v NHL s bilanciou 17 presných zásahov a 75 asistencií. 

Buffalo draftovalo Sekeru v roku 2004 v 3. kole. "Tešíme sa, že sme získali Sekeru. Je typom skutočne defenzívneho obrancu. Môže hrať v rôznych situáciách. Počítame s ním do našich prvých dvoch obranných dvojíc. Môže odohrať množstvo minút. Sledovali sme ho dlhšie a napokon sme sa dnes rozhodli pre výmenu," povedal v televíznom rozhovore na klubovom webe generálny manažér Hurricanes Jim Rutherford.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona