Andreja G., ktorý do Panamy uniesol dve deti, súd prepustil na slobodu

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:08 • 2 min
Andreja G., ktorý do Panamy uniesol dve deti, súd prepustil na slobodu

TRENČÍN – Okresný súd v Trenčíne na dnešnom verejnom zasadnutí rozhodol o podmienečnom prepustení odsúdeného Andreja G. z výkonu trestu odňatia slobody v prípade únosu jeho dvoch maloletých detí Dominiky a Martina do stredoamerickej Panamy.

slovakia

left justify in out

Prokurátor sa vzdal práva podať sťažnosť, rozhodnutie súdu je teda právoplatné. TASR informoval Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

 

Krajský súd Bratislava odsúdil 3. decembra minulého roku Andreja G. na dvojročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Podľa záverečného návrhu prokurátorky "obžalovaný zabraňoval matke detí po dobu štyroch rokov styk s deťmi, čo na nich zanechalo psychické následky".

 

Odsúdený Andrej G. vykonal viac ako polovicu uloženého nepodmienečného trestu odňatia slobody. Niekoľko mesiacov strávil aj vo väzbe. „Vo výkone trestu plnením svojich povinností a svojím správaním preukázal polepšenie a podľa názoru okresného súdu môže sa od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život. Súd určil trojročnú skúšobnú lehotu, počas ktorej bude sledovať správanie podmienečne prepusteného,“ uviedol Tarabus pre TASR.

 

Andrej G. uniesol svoje deti začiatkom roku 2011. Dňa 2. januára si ich prevzal od matky, pričom sa s ňou dohodol na ich vrátení o tri dni neskôr. To nesplnil a nasledujúci mesiac s nimi odletel do Spojených štátov amerických. Odtiaľ sa presunul do Hondurasu a v septembri 2011 do Panamy, kde ho v máji minulého roka zadržal Interpol na základe medzinárodného zatykača.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies