Andrej Sekera prezradil kľúč, podľa ktorého chce Dallas vyhrať Stanley Cup

NETKY.SK • 23 September 2020, 19:45 • 2 min
Andrej Sekera prezradil kľúč, podľa ktorého chce Dallas vyhrať Stanley Cup

Sezóna 2019/2020 v zámorskej hokejovej NHL sa pomaly chýli k svojmu koncu, no potrebné je ešte rozlúštiť hlavnú tajničku - kto sa stane víťazom Stanleyho pohára. V kanadskom Edmontone oň bojujú americké kluby Dallas Stars a Tampa Bay Lightning. V oboch tímoch figuruje v kádri aj jeden slovenský hokejista - za Dallas hrá obranca Andrej Sekera, za Tampu Bay iný bek Erik Černák.

slovakia

left justify in out

Po dvoch dueloch je všetko otvorené. Vo finále play-off je priebežný stav na zápasy 1:1 a trofej získa družstvo, ktoré ako prvé dosiahne štyri víťazstvá. V prvom súboji sa viac darilo Stars, no v druhom už Bolts dokázali stav série vyrovnať.

 

Čo využila Tampa?
"Nemali sme dobrý začiatok a škoda gólov, ktoré sme inkasovali. V ďalších dvoch tretinách sme už hrali svoj hokej. Tampa však využila naše chyby v prvej tretine. Pozreli si naše oslabenia, vedeli, ako proti nám zahrať trošku lepšie, aby boli úspešní. Klobúk dole aj pred nimi, že to dokázali," zhodnotil druhý finálový duel skúsený Andrej Sekera, cituje ho oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

 

img


V Dallase si uvedomujú, že v porovnaní s druhým duelom musia v treťom niečo zmeniť. "Musíme sa vyhýbať predovšetkým vylúčeniam, pretože Tampa má kvalitných hráčov s dobrým výberom miesta na zakončenie v presilovke," myslí si slovenský reprezentant Sekera.

 

Dôvera na oslabenia  

Od kouča Ricka Bownessa dostáva veľa priestoru na ľade počas oslabení v celom tohtoročnom playo-off. "Som rád, že mi tréner verí v týchto situáciách. Snažím sa odmeniť dobrým výkonom," pokračoval. Tretí zápas finálovej série je na programe v noci zo stredy na štvrtok.

 

img


Play-off NHL po viac ako štvormesačnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu pokračuje od úvodu augusta v tzv. bublinách v Kanade. Finalisti tak fungujú v odlúčení od okolitého sveta už takmer dva mesiace.

 

Najviac mu chýba rodina 

"Najhoršia vec v bubline? Že nevidím rodinu, nemôžem byť s ňou, nemôžem s ňou naživo zdieľať pocity a emócie. Pre mňa je rodina najdôležitejšia vec. Na druhej strane, treba podotknúť, že v bubline je všetko dobre nastavené, máme, čo potrebujeme. Z tohto hľadiska je to v poriadku, ale rodina mi chýba," dodal Sekera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Šport24.sk (@sport24sk),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona