Andrej Kiska svoj plat opäť venoval ľuďom v núdzi

NETKY.SK • 21 August 2017, 11:59 • 2 min
Andrej Kiska svoj plat opäť venoval ľuďom v núdzi

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska rozdelil svoj júnový plat desiatim rodinám, ktoré sa ocitli v núdzi. Každá z nich dostala 493,80 eura.

slovakia

left justify in out

Adresátov pomoci vybral na základe návrhov neziskových organizácií Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi. Prezident takýto postup pri výbere adresátov pomoci uplatňuje každý mesiac, pričom rodiny od neho dostávajú pomoc priamo.

 

Kiska pomohol napríklad staršiemu mužovi so svalovou dystrofiou, ktorý sa pohybuje na elektrickom vozíku a je odkázaný na pomoc inej osoby. Hendikepovaný muž po smrti rodičov žije v zariadení sociálnych služieb a musí vyžiť len z invalidného dôchodku. Adresátom príspevku je tiež rodina, ktorá žije s troma deťmi v chatke bez elektriny a bez stáleho prístupu k vode.

 

Prezidentova finančná pomoc smerovala i k onkologickým pacientom a rodinám, ktorých členovia majú nádorové ochorenia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona