Andrej Kiska sa dnes stretne s Donaldom Trumpom: Vo Varšave sa zúčastní summitu Iniciatívy troch morí

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 08:40 • 2 min
Andrej Kiska sa dnes stretne s Donaldom Trumpom: Vo Varšave sa zúčastní summitu Iniciatívy troch morí

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska sa dnes zúčastní na pozvanie poľského prezidenta Andrzeja Dudu a chorvátskej prezidentky Kolindy Grabar Kitarović na summite Iniciatívy troch morí vo Varšave.

slovakia

left justify in out

Cieľom iniciatívy je ďalej zlepšovať spoluprácu a infraštruktúrne prepojenia a prispieť tak k jednotnej a súdržnej Európskej únii.

 

Ako informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR, okrem Slovenska, Poľska a Chorvátska sa na podujatí zúčastnia zástupcovia Bulharska, Českej republiky, Estónska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Rakúska, Rumunska a Slovinska. Hlavnými témami rokovaní budú otázky dopravy, infraštruktúry a energetiky, tiež ďalšie smerovanie a budúcnosť EÚ. Iniciatíva má za cieľ spájať štáty po osi sever - juh, teda štáty medzi Baltským, Jadranským a Čiernym morom.

Samostatným bodom podujatia bude stretnutie zúčastnených štátov s prezidentom USA Donaldom Trumpom. Súčasťou programu bude aj verejné vystúpenie Donalda Trumpa po skončení spoločných rokovaní.

Prezidenta Andreja Kisku bude na ceste sprevádzať podpredseda vlády pre informatizáciu a investície Peter Pellegrini.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies