Andrej Kiska prerozdelil svoj júlový plat medzi desať rodín

NETKY.SK • 10 September 2018, 11:40 • 2 min
Andrej Kiska prerozdelil svoj júlový plat medzi desať rodín

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska prerozdelil svoj júlový plat medzi desať rodín, každá dostala 493,40 eura.

slovakia

left justify in out

Adresátov pomoci vybral tak ako každý mesiac na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa venujú ľuďom v núdzi.

 

Prezident pomohol žene, ktorá vyrastala v detskom domove, pracuje na polovičný úväzok ako upratovačka a jej príjem ledva stačí na zaplatenie ubytovne. Časť platu smerovala na pomoc dvom pacientom so svalovou dystrofiou typu Duchenne. Vo finančnej tiesni sa ocitla rodina s tromi deťmi, ktorá prvýkrát prišla o bývanie na základe útoku a druhýkrát z dôvodu predaja nehnuteľnosti.

 

Pomoc smerovala aj k šiestim onkologickým pacientom. Otcovi rodiny s tromi deťmi. Matke, ktorá sama vychováva dvoch synov. Rovnako aj ďalšej matke, ktorá vychováva dvoch synov a s manželom nežije v spoločnej domácnosti. Vdove, ktorá sa desať rokov starala o chorého manžela a teraz jej diagnostikovali onkologické ochorenie, pričom liečba je pre ňu finančne náročná. Rodine, ktorej 1,5-ročný syn trpí onkologickým ochorením. A mužovi, ktorý sa napriek veľkým zdravotným problémom stará o svoju matku ležiacu po mozgovej príhode.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies