Andrej Kiska nevie, kto na neho vyťahuje špinu, mrzí ho, ak niekoho sklamal

NETKY.SK • 1 Október 2017, 13:17 • 2 min
Andrej Kiska nevie, kto na neho vyťahuje špinu, mrzí ho, ak niekoho sklamal

BRATISLAVA - Pichám do osieho hniezda, čo sa mnohým nepáči.

slovakia

left justify in out

Prekážam im, preto sa táto organizovaná špinavá hra okolo mňa deje, tvrdí prezident SR Andrej Kiska na margo úniku dokumentov zo štátnej správy, ktoré poukazujú na daňový problém spojený s jeho menom.

 

"Niekomu ide o oslabenie mojej dôveryhodnosti a zneužíva na to štátnu moc," uviedol Kiska v rozhovore zverejnenom v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Nevie odhadnúť, či sa niekedy dozvie, kto za týmto všetkým stojí, no verí v odhalenie pravdy. Konkrétne podozrenie nemá.

 

Kisku mrzí, že mohol niekoho sklamať, a ospravedlnil sa. Tvrdí, že mal byť dôslednejší pri príprave zmluvy s firmou KTAG a tiež pri účtovaní. Cez túto firmu prezident financoval svoju kampaň. "Už by som postupoval inak, ale ja som vtedy účtovníkovi veril," povedal s tým, že keď sa daňový úrad nestotožnil s postupmi účtovania, tak to firma dodatočne uhradila aj s penále.

 

Kiska nevylúčil ďalšie útoky na jeho osobu. Pripomenul, že ho vyšetrujú v ďalšom prípade, jeho meno malo byť zneužité pri zbieraní peňazí od iných osôb, označil to za nezmysel.

 

"Budem tu, pokiaľ mi ľudia budú veriť," informoval. Pri niečom závažnom nemá problém vyvodiť osobnú politickú zodpovednosť. "Okolnosti z nedávnych dní mi dali chuť ďalej bojovať," odpovedal Kiska na otázku, či má toto všetko vplyv na jeho budúce rozhodnutie byť v politike. "O tom, ako budem pomáhať tejto spoločnosti, intenzívne uvažujem," povedal Kiska.

 

Prezident nemá problém zverejniť celé svoje účtovníctvo, pokiaľ ide o neho ako fyzickú osobu. "U právnických osôb by to však bolo nefér, je tam viacero spoločníkov, toto sa v obchodných vzťahoch nerobí," povedal.

 

Kiska má povedať parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, či existuje pohľadávka medzi ním a firmou KTAG, a ak áno, prečo ju neuviedol v majetkovom priznaní. Prezident uviedol, že "pohľadávku stále má a je uvedená v jeho priznaní".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies