Andrej Kiska navštívil horských záchranárov: Poďakoval sa tým, ktorí musia byť v práci aj dnes

NETKY.SK • 24 December 2017, 12:25 • 2 min
Andrej Kiska navštívil horských záchranárov: Poďakoval sa tým, ktorí musia byť v práci aj dnes

STARÝ SMOKOVEC – Slovenský prezident Andrej Kiska dnes dopoludnia navštívil pracovníkov Horskej záchrannej služby v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Ako povedal, symbolicky sa tak chcel poďakovať tisícom ľudí na Slovensku, ktorí sú v práci aj v dnešný sviatočný deň a nemôžu byť so svojou rodinou. „Sú povolania, v ktorých musia ľudia pracovať aj dnes, starajú sa o našu bezpečnosť, zdravie, aby sa svietilo, kúrilo. Ďakujeme im za ich službu, aj za to, že keď my sme doma v pohodlí so svojimi rodinami, oni sa starajú o to, aby sme sa cítili bezpečne a dobre,“ uviedol počas návštevy pre médiá prezident. Okrem záchranárov spomenul aj lekárov, zdravotné sestry, políciu, pracovníkov elektrární, plynárni, vodárni a podobne.

V Horskej záchrannej službe pracuje pre oblasť Vysokých Tatier dokopy 24 záchranárov, dnes sú v v práci v stredisku piati, ďalší šiesti sú v pohotovosti na lyžiarskych svahoch. „Je to práca, v ktorej sa vyžaduje 365-dňový režim, vždy to na niekoho vyjde,“ skonštatoval záchranár HZS Miroslav Živčák. Štedrý večer v službe však býva podľa jeho slov zväčša pokojný, záchranári ho trávia pri kozube, nechýba ani kapustnica. „Ak je však hlásený nejaký zásah, samozrejme, musíme vyraziť do hôr,“ dodal. Náročnejší na zásahy je už tradične podľa jeho slov prvý a druhý sviatok vianočný, rovnako aj Silvester.

Prezident sa po návšteve záchranárov vybral do Spišskej Novej Vsi, kde obeduje s rodinami v núdzi. Po návrate domov ho čakajú rodinné povinnosti. „V sobotu som bol zodpovedný spolu s dcérou za zdobenie stromčeka, kapor je už v mlieku, a mojou úlohou ho bude po dnešných oficialitách pripraviť,“ dodal. Aj sobotu trávil Kiska s rodinou, a to v Starom Smokovci, kde sa boli sánkovať. „Chystáme sa aj lyžovať, uvidíme, čo toto počasie spraví s lyžiarskymi podmienkami. Dcéra ide od začiatku januára na lyžiarsky výcvik, určite musíme trénovať,“ povedal prezident s úsmevom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies