Andrej Kiska diskutuje vo Veľkom Krtíši so študentmi, starostami i občanmi

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 18:19 • 2 min
Andrej Kiska diskutuje vo Veľkom Krtíši so študentmi, starostami i občanmi

VEĽKÝ KRTÍŠ - Diskusia so študentmi gymnázia aj so starostami a primátormi okresu, ale aj návšteva spoločnosti, ktorá vyrába cestoviny - to bola časť zo štvrtkového programu prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý dopoludnia a popoludní absolvoval vo Veľkom Krtíši.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla hovorkyňa Mestského úradu vo Veľkom Krtíši Erika Grega, dopoludnia privítal prezidenta primátor mesta Dalibor Surkoš.

 

"Po krátkej diskusii v kancelárii primátora sa hlava štátu presunula do kancelárie komunitného centra menšín, ktoré pôsobí vo Veľkom Krtíši už niekoľko rokov a venuje sa rómskej problematike," uviedla.

 

Ďalšou zastávkou Kisku bolo Gymnázium A. H. Škultétyho, kde ho čakala debata so študentmi. Po nej sa stretol so starostami okresu. Popoludní sa zastavil tiež u výrobcu cestovín, v spoločnosti ERCE, ktorá patrí k väčším zamestnávateľom v meste, keď zamestnáva asi 80 ľudí.

 

 

img

 

"Primátor s prezidentom okrem iného debatovali aj na tému nezamestnanosti v okrese, ale i v meste, ktorú sa však v posledných rokoch darí aj vďaka zahraničným investorom znižovať," priblížila ďalej hovorkyňa mesta.

 

Primátor podľa nej spomenul aj stav ciest, ktorý je i v tomto okrese v nevyhovujúcom stave, a hovoril tiež o nutnosti vybudovať rýchlostnú cestu R7. Večer je ešte na programe diskusia s občanmi v Kultúrnom centre Marťák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies