Andrej Kiska diskutoval s estónskym prezidentom o Ukrajine i utečeneckej kríze

NETKY.SK • 19 Október 2015, 14:35 • 2 min
Andrej Kiska diskutoval s estónskym prezidentom o Ukrajine i utečeneckej kríze

TALLINN – Aktuálne zahraničnopolitické otázky ako utečenecká kríza či situácia na Ukrajine boli hlavnými témami dnešného stretnutia slovenského prezidenta Andreja Kisku s jeho estónskym náprotivkom Toomasom Hendrikom Ilvesom v Tallinne.

slovakia

left justify in out

"Vždy sme sa snažili ukázať našu plnú podporu Ukrajine," konštatoval po stretnutí Kiska, ktorý dnes pricestoval na oficiálnu návštevu Estónska.

 

Pripomenul, že Ukrajina potrebuje v súčasnosti veľa reforiem, ktoré nie sú vždy populárne. Obyvatelia Ukrajiny tak podľa neho potrebujú vidieť, že ak sa rozhodnú vstúpiť do EÚ, všetky krajiny ich budú podporovať.

 

Čo sa týka utečeneckej krízy, politici by podľa slovenskej hlavy štátu nemali byť populisti. Mali by s ľuďmi hovoriť a vysvetľovať im situáciu bez kalkulácie o tom, koľko hlasov im to vo voľbách prinesie. Obidvaja prezidenti sa zároveň zhodli na solidarite v tejto veci.

 

Kiska by sa podľa vlastných slov na svojej vôbec prvej návšteve Estónska chcel dozvedieť čo najviac o e-governmente, ktorý má táto krajina jeden z najvyspelejších na svete. Dnes popoludní preto navštívi stredisko inovácií e-Estonia Showroom, kde mu ho predstavia.

 

Následne má v Estónsku naplánovanú ešte diskusiu na inovačnom seminári o spolupráci inovačného a startupového ekosystému oboch krajín a návštevu Centra výnimočnosti NATO pre kybernetickú bezpečnosť.

 

V utorok popoludní sa potom presunie do Helsínk, kde bude pokračovať vo svojej ceste oficiálnou návštevou Fínska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies