Andrej Kiska dá prezidentský plat rodinám v núdzi, podiely vo firmách si nechá!

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 08:57 • 2 min
Andrej Kiska dá prezidentský plat rodinám v núdzi, podiely vo firmách si nechá!

BRATISLAVA – Budúci slovenský prezident Andrej Kiska sa vzdá svojho prezidentského platu v prospech ľudí v núdzi. Sľub, ktorý dal ešte počas kampane, podľa neho platí.

slovakia

left justify in out

„Na Slovensku je veľmi veľa rodín, ktoré bojujú s osudom a nevedia si rady. Som presvedčený, že nebude problém nájsť vhodných príjemcov,“ vyhlásil Kiska vo vysielaní Rozhlasu a televízie Slovenska. Systém prerozdeľovania, aby peniaze dostali každý mesiac iné rodiny, Kiska ešte nájde. „Po skúsenostiach z Dobrého anjela, kde som pôsobil viac ako sedem rokov, viem, že rodín, ktoré potrebujú pomoc, je veľmi veľa a musíme skôr nájsť spravodlivý systém, ako im tieto peniaze dať,“ hovoril.

 

Víťaz prezidentských volieb sa v relácii vyjadril, že sa nevzdá svojich podielov vo firmách. „Podielov vo firmách, kde som akcionárom, kde zhodnocujem svoje prostriedky, sa nemienim vzdať,“ uviedol s tým, že v zmysle zákona nebude aktívne podnikať ani pôsobiť v žiadnej spoločnosti. „Ale čo sa týka samotnej investície do akcií v jednotlivých akciových spoločnostiach, nevidím žiaden dôvod sa ich vzdať,“ doplnil. Kde bude Kiska ako prezident bývať, zatiaľ neriešil. „Som finančne zabezpečený človek a určite nebudem touto otázkou zaťažovať daňových poplatníkov,“ poznamenal. 

 

Slovensko treba podľa budúcej hlavy štátu viac propagovať v zahraničí. „Každú jednu zahraničnú služobnú cestu by som využil na to, aby som vyskúšal Slovensko predať,“ povedal a dodal, že krásy našej krajiny by chcel ukazovať aj zahraničným návštevám. Prípadnej kandidatúre Slovenska ako spoluorganizátora zimnej olympiády v roku 2022 by podľa Kisku mali predchádzať ekonomické a ekologické analýzy. „Olympijské hry by nesmierne pomohli propagácii Slovenska v zahraničí, ale je dôležité spraviť predtým podrobný ekonomický prepočet a taktiež dobrú štúdiu dopadov na ekológiu Tatier,“ vyjadril sa. „Ak by obe štúdie ukázali, že sa to dá, mali by sme spraviť všetko preto, aby olympiáda prišla,“ dodal Popradčan Kiska. 

 

Zvolený prezident Kiska chce byť po piatich rokoch v úrade vnímaný ako ten, kto vrátil dôveru v prezidentský úrad. Tiež chce, aby ľudia v ňom videli počas piatich rokov človeka, ktorý stál za ľuďmi a nie za politickou stranou a že dokázal krajine pomôcť. Ako tri najvážnejšie problémy Slovenska označil Kiska stagnujúcu ekonomiku, vzdelávanie a zdravotníctvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies