Andrej Kiska a Peter Pellegrini poslali do Talianska sústrastné telegramy

NETKY.SK • 15 August 2018, 10:15 • 2 min
Andrej Kiska a Peter Pellegrini poslali do Talianska sústrastné telegramy

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska a premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) poslali do Talianska pre utorkový (14.8.) pád mosta pri Janove sústrastné telegramy.

slovakia

left justify in out

Kiska poslal sústrastný telegram v utorok prezidentovi Talianska Sergiovi Mattarellovi. Napísal v ňom, že s hlbokým zármutkom prijal správu o tragickom nešťastí pri meste Janov, pri ktorom prišli o život desiatky ľudí a mnohí ďalší utrpeli zranenia. "V mene občanov SR, ako aj v mene svojom, vyjadrujem Vám, rodinám a blízkym obetí úprimnú sústrasť a zraneným skoré uzdravenie," napísal slovenský prezident.

 

Predseda vlády SR Pellegrini zaslal sústrastný telegram svojmu talianskemu kolegovi predsedovi vlády, ktorým je Giuseppe Conte. "Talianskemu ľudu i pozostalým obetí tejto tragédie chcem vyjadriť hlbokú a úprimnú sústrasť," napísal v liste slovenský premiér.

 

Najmenej 35 mŕtvych si vyžiadalo podľa aktuálnych údajov zrútenie diaľničného mosta, ku ktorému došlo v utorok krátko pred poludním v Janove na severozápade Talianska. Ďalších 15 osôb bolo prevezených so zraneniami do nemocnice, pričom 12 z nich bolo v kritickom stave. Pri zrútení časti Morandiho mosta nad údolím rieky Polcevera v Janove spadlo z výšky niekoľkých desiatok metrov aj 30-35 osobných a viacero nákladných áut. Trosky a vozidlá dopadli do koryta rieky, na železničné koľaje a do priemyselného areálu. V čase incidentu bola v danej oblasti silná búrka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies