Andrej Danko vyhlásil pravdepodobný termín parlamentných volieb

NETKY.SK • 29 Júl 2019, 09:40 • 2 min
Andrej Danko vyhlásil pravdepodobný termín parlamentných volieb

BRATISLAVA - Parlamentné voľby by sa podľa predsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka (SNS) mali konať 29. februára 2020.

slovakia

left justify in out

Skonštatoval, že v koalícii sú aj nezhody, do volieb by ju však rád podržal. To, či dovládne so 76 poslancami, podľa svojich slov nevie.

"Možno sa so mnou už Bugár a Fico nebudú stretávať, neviem, ako si to predstavujú, oni sú skúsenejší politici. Ja sa budem snažiť do poslednej chvíle koalíciu podržať. Potrebujem hlasy Smeru-SD a Bugára na presadenie vecí, oni potrebujú moje, môj poslanecký klub," skonštatoval v súvislosti s vypršaním koaličnej dohody.

 

 

Danko priznal, že v koalícii vládne napätie. "Nemyslite si, že všetko, čo Robert Fico (Smer-SD) chce, sa mi páči, že so všetkým, čo Robo Fico povie, som stotožnený. My máme neskutočne veľa konfliktov v koalícii, čo sú pracovné konflikty, ale musíme sa dohodnúť," priblížil. Zdôraznil, že pri strategických návrhoch zákonov doteraz koaličná dohoda platila a čaká, či prejdú návrhy aj v septembri v druhom čítaní. "Musím žiť ďalej, či prejdú, či nie, každý sa musí zodpovedať, či by ich zablokoval, či nie. Ja garantujem hlasy pre nejaké zákony, ktoré chce Smer-SD. Niektoré chce Bugár. Potrebujeme sa vzájomne, o tom je život, ale rátam vždy so všetkým," poznamenal.

 

Za najväčšiu výhodu koalície považuje, že koaličný návrh v pléne prejde. "Vy nemôžete tú čerešničku na torte dávať opozícii zliznúť," povedal v súvislosti s podporou opozičných návrhov. Nepovažuje to však za taktizovanie a koalíciu prirovnal k manželstvu. "Máte vzťah, v dobrom a zlom, vychovávate deti, prídu rôzne udalosti. Nemôžete si sem-tam odbehnúť a sem-tam sa vrátiť. Koalícia je v určitom momente rodina, znášate všetko," reagoval na otázku, či pripúšťa rokovanie s opozíciou o zákonoch po vypršaní koaličnej dohody. Danko tvrdí, že opozičné strany často nie sú schopné koaličného kompromisu. "Ide im o politický boj, aby mali v celom kontexte potom moc. Vyťahujú si citlivé témy a zákony, aby sa páčili ľuďom, ale neuvedomujú si celú zodpovednosť pri spolužití v koalícii," povedal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JASNÉ FINANCOVANIE POLITICKÝCH STRÁN ⚖️🤝 Od budúceho roka kúpiť si politickú stranu, už nebude možné a strana nebude môcť fungovať len s niekoľkými členmi. Strany na svoju činnosť dostávajú milióny eur a nemôžu o nich rozhodovať dvaja či traja ľudia, ktorí sú navyše ešte aj rodinne prepojení. V názve strany by nemalo byť meno štatutára. Cieľom je zamedziť, aby bol vyvolávaný dojem, že stranu vlastní jedna osoba. Strana po novom bude musieť mať reálne sídlo, nemala by to byť len nejaká schránková firma. Zmeny priniesla schválená novela zákona o politických stranách z dielne Slovenskej národnej strany. #politika #zakon #strana #poriadok #financie #uprava #fungovanie #predsedasns

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Danko (@andrej_danko_official),

 

To, či koalícia dovládne so 76 poslancami, povedať nevie, a to aj vzhľadom na vyjadrenia poslancov Kataríny Cséfalvayovej, Martina Fedora (obaja klub Most-Híd) a ďalších. "Blížia sa voľby, ľudia môžu reagovať všelijako," uviedol. Na otázku, či budú pre neho prijateľné hlasy nezaradených poslancov, ako Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek, reagoval, že poslancom nikto nemôže zabrániť hlasovať za niektoré návrhy. Najmä opozícia podľa neho často funguje individuálne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona