Andrej Danko vidí v Kazachstane obrovský potenciál pre nové trhy

NETKY.SK • 23 September 2019, 15:15 • 2 min
Andrej Danko vidí v Kazachstane obrovský potenciál pre nové trhy

BRATISLAVA - Na trhoch v Eurázii je Slovensko vnímané vo veľmi dobrom svetle. Z tohto dôvodu sa preto vytvára čoraz väčší priestor na rozvoj spolupráce v oblasti obchodu. Predseda NRSR Andrej Danko to poznamenal v dnešných hodinách počas návštevy Kazachstanu.

slovakia

left justify in out

"Vystúpiť v hlavnom bloku, štvrtý alebo piaty po prezidentovi a hlavných gestoroch tohto podujatia, je česť pre Národnú radu SR. Nie je to o osobe, ale o tom, že nás Slovákov v týchto trhoch veľmi dobre vnímajú a máme veľký priestor na rozvíjanie spolupráce," povedal Danko novinárom.

 

img

 

"Ak niekto hovorí, že naši podnikatelia sa uplatnia na Západe, hovorím, že asi sme už dosť dlho v EÚ, aby sme si uvedomili, že musíme hľadať svoje trhy, svoje odbytiská. Potenciál v Kazachstane je obrovský," doplnil.

 

Danko pripomenul, že sa mu podarilo iniciovať príchod ďalších európskych lídrov na samit. To mu podľa neho dodáva pozíciu, z ktorej sa dá ťažiť v oblasti rozvíjania investícií, napríklad v zalesňovaní. "Slovensko je historicky štátom, kde boli prvé školy lesníctva. Je tu veľký záujem na systéme zalesňovania, sú tu intenzívne kontakty so štátnymi lesmi. Budem sa snažiť, aby aj s takýmto niečím Slováci prerazili," skonštatoval.

 

img

 

"Čo ma naozaj veľmi mrzí, je, že sa niekedy nechápu tie veci, keď hovorím, že poďme, nebojme sa ísť na východ," pripomenul šéf slovenského parlamentu. "Je to otázka bezpečnosti v digitálnom priestore, zachovanie mieru a spolupráce, vybudovanie Hodvábnej cesty, čo znamená rýchlejší tovar do Európy," doplnil.

 

img

 

Heslom utorkového stretnutia predsedov parlamentov euroázijských krajín je "Väčšia Eurázia: Dialóg. Dôvera. Partnerstvo". Účastníci na rokovaniach predstavia svoju víziu a tiež spôsoby, ako trvalo zabezpečiť udržateľný rozvoj euroázijského priestoru. Okrem NR SR bude mať na samite zastúpenie aj ďalších vyše 60 parlamentov, napríklad z Rakúska, Maďarska, Francúzska, Nemecka, Talianska, Kórejskej republiky, Japonska či Ruska.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona