Andrej Danko verí, že prepustenie Trnku má svoje opodstatnenie

NETKY.SK • 21 Január 2020, 18:56 • 2 min
Andrej Danko verí, že prepustenie Trnku má svoje opodstatnenie

BRATISLAVA - Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko rešpektuje prácu orgánov činných v trestnom konaní a verí, že vedia, čo robia. Reagoval tak na zrušenie obvinenia voči bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi. Zároveň dodal, že najvyšší ústavní činitelia by nemali hodnotiť prácu týchto orgánov.

slovakia

left justify in out

Vedia, čo robia

"Radšej nerobiť nič, ako vytvoriť zmätočné konania," skonštatoval v dnešných hodinách Danko pred novinármi v súvislosti so zrušením obvinenia voči Trnkovi. "Mám veľmi málo informácií na to, aby som hodnotil veci desať rokov dozadu, ale v každom prípade verím, že policajti alebo prokurátori vedia, čo robia," doplnil s tým, že nechápe, ako mohol mať generálny prokurátor v kancelárii kameru.

 

img

 

Pohľad na vec

Šéf parlamentu zároveň uviedol, že nemá k prípadu bližšie informácie a nechcel ho hodnotiť. "Ani prezidentka, ani ja, ani predseda vlády by sme v týchto veciach nemali hodnotiť prácu ľudí, ktorí posudzujú spisy alebo túto vec vyhodnocujú," doplnil. "Verme tomu, že orgány činné v trestnom konaní vedia, čo robia. Možno až o tri mesiace pochopíte procesný úkon, prečo bol prepustený, aký to má zmysel," skonštatoval Danko.

 

img

 

Zadržanie Dobroslava Trnku

Bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi zrušili obvinenie súvisiace s kauzou Tipos a tiež pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Trnku zadržala NAKA minulý týždeň v jeho dome v Hamuliakove. Obvinila ho z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Obvinenie sa malo týkať tajného videa, na ktorom sa Trnka rozpráva s vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom o kauze Lemikon.

 

img

 

Vyjadrí sa aj Čižnár 

Na druhý deň po zadržaní sa Trnka dostal na slobodu. Prepustenie nariadil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Nevidel dôvod na jeho stíhanie. Stanovisko k prípade zaujme aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies