Andrej Danko sa vzdá postu predsedu SNS

NETKY.SK • 9 Marec 2020, 16:38 • 2 min
Andrej Danko sa vzdá postu predsedu SNS

BRATISLAVA - Tradičná slovenská politická strana Slovenská národná strana (SNS) je na pretrase. Okrem jej súčasného predsedu sa svojich postov vzdá aj celé vedenie strany.Informovala o tom riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

slovakia

left justify in out

Nové vedenie strany vrátane predsedu by sa malo voliť na sneme 9. mája. "Predseda SNS sa svojej funkcie, tak ako aj celé vedenie SNS, vzdá. Je prirodzené, že prichádzajú po neúspechu strany emócie, príchody aj odchody členov strany. Je nám ľúto, že taká kritika podpredsedu Zelníka nezaznela skôr, a to v správny čas a na inom mieste, ako je facebook," uviedla Škopcová v reakcii na odchod podpredsedu Štefana Zelníka zo SNS.

 

img

 

Ten v dnečných hodinách oznámil, že sa vzdáva funkcie podpredsedu strany, a tiež členstva v SNS. Už minulý týždeň prostredníctvom sociálnej siete kritizoval Danka, ktorého viní z volebného neúspechu.

 

Nesúhlas s praktikami predsedu 

Zo strany Zelník odchádza aj pre praktiky šéfa SNS, ktorý podľa neho odmietol zapracovať demokratické princípy do stanov. Vládna SNS získala vo februárových parlamentných voľbách 3,16 % platných hlasov, čo im nestačilo ani na jeden mandát v novozvolenej Národnej rade Slovenskej republiky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies