Andrej Danko: Priateľstvo s Čechmi nám závidia na každom stretnutí

NETKY.SK • 6 December 2018, 14:51 • 2 min
Andrej Danko: Priateľstvo s Čechmi nám závidia na každom stretnutí

BRATISLAVA - V pléne Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) dnes vystúpil predseda Poslaneckej snemovne parlamentu Českej republiky Radek Vondráček. Išlo tak o historickú udalosť, český politik totiž pred poslancami v našom parlamente ešte nevystúpil.

slovakia

left justify in out

"Keby sme sa presunuli v čase o 100 rokov dozadu, mali by vtedajší čelní predstavitelia radosť z toho, aké vzťahy má Česko a Slovensko v súčasnosti. Priateľstvo nám závidia na každom stretnutí. Vzájomná podpora, či identifikovanie problémov našich občanov sú veci, čo nás vzájomne zbližujú," opísal aktuálne vzťahy s Českou republikou predseda NR SR Andrej Danko.

 

"Rok 2018 sme prežili spolu. Ani sa nedá spočítať, koľkokrát sme sa stretli. Pán Danko nedávno vystúpil aj v našom českom parlamente. Keď u nás rečnil, tak zožal velký potlesk, koalícia a aj opozícia odložila spory a mám pocit, že tak to bolo aj dnes. Ja ďakujem za atmosféru, v akej to prebehlo. Kiežby takýchto chvíľ bolo viac," ocenil slovenské parlamentné publikum predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Radek Vondráček.

 

 

Predseda Danko zároveň povedal, že je prekvapený, akú silu má vo svete značka "Československo". Za priateľov nás majú aj európski partneri. Práve preto je dôležité naše vzťahy naďalej rozvíjať, no štartovaciu čiaru máme podľa jeho slov veľmi dobrú.

 

"Je takmer symbolické, že sa stretávame na sklonku roka, ktorý sa niesol v znamení dôležitých medzníkov našej spoločnej histórie. Je to dôstojné vyvrcholenie spoločných osláv 100. výročia vzniku Československej republiky. Je to príležitosť vyslať posolstvo o priateľských vzťahoch, ktoré nemajú v Európe obdoby," uzavrel predseda NR SR Andrej Danko.

O tom informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona