Andrej Danko odcestoval na prvú oficiálnu návštevu Česka

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 08:14 • 2 min
Andrej Danko odcestoval na prvú oficiálnu návštevu Česka

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) odcestoval na prvú oficiálnu návštevu Českej republiky. Stretne sa s predstaviteľmi českej vlády aj parlamentu. Hovoriť by mali o vzťahoch, spolupráci, situácii v Európskej únii (EÚ) aj o blížiacom sa slovenskom predsedníctve v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

Slovenskí a českí predstavitelia sa počas svojich návštev zvyčajne zhodujú, že vzťahy týchto dvoch krajín sú nadštandardné. Partneri by mali aj dnes hovoriť o ich ďalšom rozvoji, a to aj na úrovni parlamentnej spolupráce. V rozhovoroch by sa mali dotknúť aj spolupráci v oblasti školstva, vedy, zdravotníctva či sociálnej oblasti.

 

Partneri by mali hovoriť aj o spolupráci vo Vyšehradskej štvorke a situácii v Európskej únii. V prípade únie sa nevyhnú téme slovenského predsedníctva a krízam, ktorým Európa čelí. Nevyhnú sa otázke migrácie či referendu, v ktorom Briti rozhodnú, či zostanú alebo odídu z Únie.

 

Danka na návšteve sprevádzajú podpredsedovia NRSR Martin Glváč (Smer-SD), Andrej Hrnčiar (#Sieť) a Lucia Nicholsnová (SaS). Delegáciu čaká stretnutie s ministrom zahraničných vecí Lubomírom Zaorálkom, rokovanie s predsedom Senátu Parlamentu ČR Milanom Štěchom aj s predsedom českej vlády Bohuslavom Sobotkom. Povečeria so šéfom Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Janom Hamáčkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona