Andrej Danko nebude kandidovať na prezidenta SR

NETKY.SK • 9 Október 2018, 18:20 • 2 min
Andrej Danko nebude kandidovať na prezidenta SR

ANTALYA – Predseda Národnej rady SR Andrej Danko, ktorý sa zúčastňuje na niekoľkodňovom summite predsedov parlamentov eurázijských krajín v tureckej Antalyi, na briefingu pre slovenských novinárov v utorok vylúčil kandidatúru v budúcoročných prezidentských voľbách.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu reagoval na novinársku otázku súvisiacu s nedeľným vyhlásením podpredsedu strany Antona Hrnka, ktorý Dankovu kandidatúru nevylúčil s vysvetlením, že jeho stranícky šéf sa k téme jasne nevyjadril. Dodal, že stranícke orgány o takejto možnosti nerokovali.

 

Danko sa podľa svojho najnovšieho vyjadrenia bude snažiť, aby SNS vo voľbách postavila vlastného kandidáta. "SNS je parlamentnou stranou, má 15 poslancov, musí mať svojho kandidáta v prvom kole, ale určite o takých veciach neuvažujem," uviedol Danko. 

 

Dodal, že on sám sa sústredí na parlamentné voľby, ktoré sa majú konať v roku 2020, a pokúsi sa v nich získať ešte väčší mandát pre svoju stranu.

 

"Myslím, že vo svojom veku by som ešte mal zabojovať o väčšiu podporu v parlamentných voľbách," povedal Danko a pripustil, že o prezidentskej kandidatúre by mohol uvažovať, keď bude mať viac šedín.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona