Andrej Danko dnes prijal prezidenta Gruzínska

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 16:00 • 2 min
Andrej Danko dnes prijal prezidenta Gruzínska

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko dnes prijal prezidenta Gruzínska Giorgiho Margvelašviliho v priestoroch Bratislavského hradu. Ide o historicky prvú oficiálnu návštevu gruzínskeho prezidenta Giorgiho Margvelašviliho v Slovenskej republike. Počas stretnutia sa zamerali na zhodnotenie bilaterálnych vzťahov a možnosti ďalšej spolupráce.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že po otvorení veľvyslanectva SR v Tbilisi v roku 2014 sa politický dialóg medzi našimi krajinami výrazne zintenzívnil a dúfam, že vaša návšteva prinesie nový impulz pre rozvoj našich vzťahov a to aj v parlamentnej oblasti," povedal predseda NR SR Andrej Danko.

 

Gruzínsky prezident Giorgi Margvelašvili vyzdvihol dôležitosť komunikácie o stratégii budovania vzťahov medi našimi krajinami.

 

"Bezvízový režim s EÚ od marca tohto roka je vynikajúcim príkladom spoločného úspechu celého Gruzínska v jeho integračnom smerovaní. S radosťou konštatujem, že naše predsedníctvo v EÚ taktiež prispelo k tomuto úspechu," podotkol predseda NR SR Andrej Danko.

 

Predseda NR SR Andrej Danko prisľúbil pomoc a súčinnosť pri tvorení nového systému volieb v Gruzínsku, kde sa chystá výrazná zmena volebného systému a vzorom je práve Slovenská republika. Zmenu voľby pripravujú aj pri voľbe prezidenta, kde Gruzínsko chce docieliť priamu voľbu prezidenta.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies